FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Det blir två tränare

Skrev tidigare idag på twitter:

“Tänk om en av anledningarna till att det dröjer är att MFF ska presentera inte en utan två tränare. Ny huvudtränare (x) och två ass (Olof och y).”

Fick omedelbart reaktioner som visade att jag var rätt på det. Har sedan kollat ytterligare och kan nu säga att det är både korrekt och inkorrekt.

Rätt på det viset att Malmö FF kommer att utöka ledarstaben. Det blir en ny huvudtränare och det blir även en ny assisterande tränare samtidigt som allt talar för att Olof Persson fortsätter.

Inte så konstigt. Olof Persson har gjort ett bra jobb och har kontrakt med klubben även 2016. Dessutom är det en smart användning av de nya stenhårda och uppumpade ekonomiska musklerna att stärka organisationen kring laget. Det är ju även en återgång till tiden innan Jörgen Pettersson fick lämna sitt uppdrag som extratränare med särskilt ansvar för anfallarna.

Jörgen var populär, det funkade bra och Rikard Norling gillade inte att tränarstaben minskades.

Nu finns det utrymme igen och då tar man chansen.

Men det var fel också.

Att det dröjer är Kasper Hjulmands fel.

MFF-ledningen var i stort sett färdig med processen och ville ha Hjulmand. När han backade och istället valde Nordsjälland fick man backa flera steg. Börja om är fel uttryck, men det ställde till det. MFF hade inte räknat med att Hjulmand skulle säga nej

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close