HandbollHandbollsbloggen

Landskamp 17.45?

EM inleds i Polen 16 januari, men jag har svårt att se framför mig några större svenska framgångar. Jag saknar spetsen och även lagkänslan – det känns mer som en samling proffs med samma tröja. Inte som ett tight gäng som ger genom eld för varandra.
Skånepågen och linjekrigaren Andreas Nilsson medgav: “Vi har en del att jobba på”.
Hur det går i Polen? Well…Tyskland, Spanien och Slovenien slickade sig nog om munnen efter att ha sett Sveriges två segrar mot ett urblekt Tjeckien. I potten finns dessutom kvalplatser till OS – som jag tror blir mycket svårt att nå. Tyvärr. De tre första lagen i gruppen går vidare till mellanrundan. Bara det blir svårt.

Deppigt var det också att se de tomma läktarna i Ishallen i Malmö. Dagen innan var det fullsatt i Jönköping (under en pågående ungdomsturnering), nu hade bara 1386 personer tagit sig till matchen. I Jönköping återfanns 7200 på läktarna.

Men en landskamp klockan 17.45? Det är som att hytta med två långfingrar i ansiktet och säga “alla med ett normalt jobb är inte välkomna”. Hade hellre sett landskampen spelas i Eslöv eller Lund. På ett klockslag då man hunnit med mer än att köra ut från jobbparkeringen.

Lukas “Legolas” Nilsson utgick med en lårkaka. Jag är ändå övertygad om att Lukas får sitt stora internationella genombrott i EM. Och till vilket land han spelar i nästa höst råder det ingen tvekan om. Redan för två år sedan förklarade han att det var Tyskland som gällde och Barcelonas kontraktsförslag har han tydligen redan viftat bort.

Legolas * 2.
Legolas * 2.

Var idag på handboll i Höör och såg H65 köra över Spårvägen efter fiaskot i Kristianstad senast. Eller fiasko och fiasko. Serien är jämn. H65 är upp och ner. Kristianstad börjar hitta stilen. De här serielunksmatcherna är inte livsviktiga menar Niklas Harris, men det är ändå viktigt att sluta tvåa-trea för att slippa Sävehof i en trolig semi.

Spårvägen, som kommer att åka ur, besegrades hur som helst enkelt med 29-10. Ett bra genrep inför EHF-cupsåttondelen mot Silkeborg på lördag. Pandoratjejen Tilda Winberg gjorde tre kassar och fick sitt genombrott. Hon är U17-landslagsspelare och har en väldigt yvig och oberäknerlig stil.

Tyvärr slingrade sig Västerås ur Eslövs grepp. “Teamet” fortsätter alltså att rada hedersamma förluster på varandra och även i år lär det bli en tuff kamp att klara sista slutspelsplatsen. Är det inte en väldigt stor skillnad där förresten? Tabellåttan går till slutspel. Nian måste kvala för att hålla sig kvar i serien.

Igår nämnde jag hur tillgängliga handbollsspelare är. Lukas Nilsson är inget undantag. Han gör gärna intervjuer – på pressläktaren. Handbollsfotografen Martin Trobäck, som driver kantbilder.se, fångade ögonblicket.

lukas_christoffer
Berget kom till Muhammed
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close