HandbollHandbollsbloggen

Damhandboll i TV – tänka sig!

Ystads IF har förlängt med två spelare som ska vara med och skörda det som klubben nu har sått.

1. Vänstersexan Hampus Andersson är väldigt säker i sina avslut som vänstersexa. Han konkurrerar med Philip Nilsson på sin position i Ystad, en spelare som avgjort en hel del matcher för de vida den här säsongen, och med det sagt är är det uppenbart att Ystad har mer än bara en sylvass niometersuppställning. Hampus, som var med och tog VM-guld med U21-landslaget, gillar jag skarpt. Var lite inne på att IFK Kristianstad skulle hugga tag i honom om de nu hade sålt Jerry Tollbring.

2. Även unge Emil Andersson är klar för en fortsättning i klubben. Gott så – egna produkter som går hela vägen upp i A-laget glädjer mig alltid. Nöjd är jag hur som helst med Ystads IF som är flinka med liknande pressmeddelanden när spelare förlänger. Klubbarna, i de flesta idrotter, brukar annars vara sämre att rapportera när man inte förlänger…

Ikväll är det en hel del godis på TV. Delvis kommer det att saxas mellan dator och TV.

Först är det, för ovanlighetens skull, damhandboll. Skövde tar emot Hellton och jag håller det inte för omöjligt att värmländskorna kan skrälla. De pressade Skuru ordentligt på bortaplan och jag tror absolut att nykomlingen kommer att spela slutspel till våren. Måhända på Eslövs bekostnad. TV4 Sport är det som gäller kl 20. Svenska Spel har satt 1.04 på Skövdeseger – ett av de mest ointressanta oddsen på länge,

Det gäller ju att ta chansen att se damhandboll i TV när man får den. Förbundets förhoppningar om att det skulle blir MER handboll i TV den här säsongen är ju ett skämt. Om man inte vill pröjsa 100 spänn för en svajig skitsändning, i en del matcher, från ett webb-tv-bolag som specialiserat sig på att webb-sända matcher som TV-bolag inte vill köpa.

H65 verkar skita i allt och alla. De sänder sina egna hemmamatcher – gratis – på sin egen hemsida. Det är bara en kamera som följer spelet fram och tillbaka, men är ändå bättre än vissa kommentatorer på TV4 plus/sport. Det glädjer säkert de fans till Silkeborg som gästar Höörlaget för åttondelsfinal 1 av 2 under lördagen.

TV10, för dem som har den kanalen, sänder träningsturneringen i Spanien. Sverige tar sig an just Spanien klockan 20.45. Skit i resultatet. Jag ser hellre att de torskar med åtta bollar men bygger upp ett LAG – snarare än uddamålsseger byggd på individuella prestationer.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close