NyheterTravbloggen

Jag är tillbaka! Häng med runt banan – varje tisdag!

Tjena alla travvänner. Jag heter Tulleman och kommer att förgylla era tisdagar framöver i den här bloggen. Som de flesta av er vet är jag sedan gammalt en trogen Jägersroprofil och även om skorna är lagda på hyllan har jag förstås järnkoll på min hemmabana. Dessutom snackar kollegerna gärna med mig mellan hötuggorna (vad kan jag säga? Jag är en rätt trevlig och social typ), så jag hör ett och annat som kan bli matnyttigt.

Här ska jag försöka hjälpa er att kamma hem lite ka-ching i samband med Jägersrotävlingarna. Men missa för all del inte mina V75-funderingar i Skånesport, med start nästa fredag. Fast då gäller det att öppna lädret och prenumerera. Så sätt fart. Ingen snåljåp har någonsin tagit hem potten på ve-sju.

Stress-åtta på gång den här veckan på himmaplan och det gillas inte alls. Vi som har järnkoll på pållarna som brukar springa här nere på den skånska Rivieran måste sätta oss in i huvudstadsbanans trötta vinterspringare och det är inte särskilt kul.

Å andra sidan finns det en lösning på såna problem. Min boxkompis har konceptet klart: Spika på Jägers och heltäck på Solvalla…. Låter frestande. Men jag vet inte, det känns inte så kul. Hellre försöka hitta några drag på bortaplan som de stackars 08:orna glömt.

Hur som helst gäller det att vara på tårna. Och det i dubbel bemärkelse. Peter Untersteiner är mer eller mindre hemmakusk numera så ofta som han hälsar på  och den här gången har han med sig en intressant häst som kan välta omgångens jättelampa Jairo (V86-7, DD-1). Visserligen håller jag hårt på himmalaget och önskar Jocke Lövgren all lycka (tar med Jairo kupongerna) men pass på, är Lövgren inte alert så får vi se Peter Ingves glida i mål med benet i luften bakom Stay Alert och med segersmajlet klistrat i nyllet.

Börjar dessutom med en skånsk singel. Staro Hollywood är nog redan halvvägs till mål medan konkurrenterna i V86-1 fortfarande står och kammar sig framför spegeln och darrar i knävecken av scenskräck. Bara nu Jörgen Sjunnesson tar den huvudroll han blivit castad till och låter bli tredje inner.

Solvalla följer upp med ett klent fyraåringslopp (V86-2). Här hedrar jag min boxkompis och helgarderar faktiskt. Det vimlar av kusar här som varvat fina race med rakt igenom usla prestationer. Man får hoppas för 08:ornas skull att de har mer att komma med när det vankas klassiska fyraåringslopp framöver.

Lutfi Kolgjini har släppt greppet om de franska grodlåren för en kväll och det gläder oss. Det vore kul om han lyckades trolla in Quality QC till 15 gånger fläsket i V86-3. Normalt ska det bli svårt att hålla undan för Condor Motion och Rocky Egedal men osvuret är bäst. Luddeponken har trollat förr.

Oh Goodness blir jättefavorit på Valla i V86-4, men favoritspelarna kan mycket väl tvingas ta sig för pannan och översätta till ren svenska – Åh Herregud – när det visar sig att Reijo Liljedahls häst visar att att hon ännu inte är tillräckligt kvick i hovarna över sprinterdistans och “Kihlas” smackar in Taragona Ås i stället. Stormen Per i kuponhögen i så fall.

Riktigt kul sprintlopp här himma i V86-5 med de flesta av de bästa i andra ledet bakom bilen. Det här ser jag fram emot. Jocke Lövgren har få ett fint läge bakom allt vassare (dessutom rikast i racet) Fuxa Håleryd. Kul fidus. Chanssingel!

Favoriterna i V86-6 på Valla har tittat för mycket på sina kusiner på Täby Galopp och tycks behöva vingar framför mulen. Här är det snurrstart och det kan bli snurrigt värre. Jag streckar en hel flock. Kanske kan Fred Cobra, som fått en tvåbent förstärkning bakom svansen (Goop) hugga förstapriset? Giftigt drag.

Återstår V86-8, (DD-2) och har jag inte somnat innan dess hoppas jag kunna jobba in formstarke Google Håleryd. Hur jag hittade den? En träff på nätet förstås.

V86-lappen:

V86-1: 3 Staro Hollywood (4-5)

V86-2: Alla nio

V86-3: 3 Quality QC, 5 Condor Motion, 6 Rocky Egedal, 8 For Pleasure Ås (4-7)

V86-4: 1 Oh Goodness, 4 Tarragona Ås (2-3)

V86-5: 5 Fuxa Håleryd (12-10)

V86-6: 1 Countrygirl Ås, 3 Croque, 7 Fred Cobra, 9 Highspeed call, 10 Windy Ways (12-5)

V86-7: 1 Jairo, 6 Stay Alert (7-2)

V86-8: 5 Google Håleryd (1-11)

Summa: 1080 rader/270 kronor

V4-förslaget, 84 rader/168 kronor:

Avd 1: 1, 2, 3, 4, 5, 7 (6-8)

Avd 2: 3 Go For It (11-7)

Avd 3: 1, 2 (5-7)

Avd 4: 4, 6, 9, 10, 11, 13, 14 (7-8)

Vi se snart igen. Jag lovar…

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close