FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Safari till sommaren

Att Behrang Safari kommer hem till Malmö i sommar känns ju inte som en skräll.

Kvällsposten skrev om det redan i slutet av oktober förra året.

Efter det har det växt fram som en allt mer trolig utveckling och nu skriver media i Schweiz att han inte kommer att förlänga kontraktet som går ut efter vårsäsongen och att nästa adress blir MFF.

Logiskt. Ett sista ligaguld i Schweiz. Sedan en fet sign on bonus i MFF och en ny het hemvändare att presentera för Malmöpubliken.

Är det bra?

Givetvis.

Om man bara tittar på statistiken från hösten så har han spelat hälften av de 18 matcherna, nio. Men de han missat beror på skada. Frisk är han helt ordinarie i ett riktigt bra FC Basel.

Han är bara 30, spelar ordinarie ett lag som ligger ett pinnhål över till exempel Red Bull Salzburg, Celtic och Sparta Prag och jag har rätt svårt att begripa varför han plötsligt bara försvann ur landslagsdiskussionen.

Vem ska han peta då?

Det är en fråga som ofta ställs och jag gillar den inte.

Svaret är naturligtvis den som inte klarar konkurrensen.

MFF – och inga andra lag heller för den delen – kan avstå bra värvningar av hänsyn till nuvarande trupp. Går det att göra bättre ska man göra det. Safari är dessutom inte låst till vänsterbacksplatsen. Han kan spela vänster yttermittfältare, i Basel har han till och med några matcher som mittback och om jag inte minns fel från ett tidigt talangreportage jag gjorde om honom på Smörlyckans IP i Lund så spelade han i alla fall ibland på högerkanten i Lunds SK.

Om inget dyker upp och strular till allting så spelar Behrang Safari i Malmö FF i höst. Det ska bli riktigt kul.

……………………………………………………………..

Daniel Andersson kom inte in på den högsta tränarutbildningen, Uefa Pro Diploma, som krävs för att vara tränare i de högsta SvFF-serierna inklusive Allsvenskan.

Tolv andra gjorde det. Som SvFF bedömde hade överlägset bättre meriter. Det var i alla fall svaret Daniel fick när han frågade.

Nu vet jag en av de tolv som kom in. Han är också från Malmö.

LB07:s tränare i damernas elitetta Sven Sjunnesson blev nämligen antagen.

…………………………………………………………………….

Skrev för ett tag sedan här på bloggen om att Patrik ”Bjärred” Andersson och Elisabeth Leidinge blivit invalda i Svenska fotbolls och SFS:s projekt Hall of Fame.

Lovade då att berätta vilka övriga MFF-anknutna profiler som redan var med.

De är:

Bo Larsson.

Erik Nilsson

Eric Persson

Lena Videkull

Jonas Thern.

Jag står fast vid att det är en alldeles för snål utdelning.

Mest för att man inte specifikt är snåla mot MFF utan mot svensk fotboll i allmänhet. Kommittén som Sveriges Fotbollshistoriker & Statistiker (SFS) inrättade 2002 har hittills lyckats göra 13 uttagningar, men på dem totalt bara fastnat för 54 spelare och ledare. Med den farten lär det dröja 50 år innan man är i närheten av att få med alla som borde platsa.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close