HandbollHandbollsbloggen

EHF är inte kloka

EHF, det Europeiska Handbullsförbundet, är inte kloka.

Den uppfattningen delades av väldigt många i handbollsvärlden redan innan idag. Nu torde betydligt fler dela den åsikten.

regnbagsflagga-tryckt-90-x-150

Efter att tidigare i veckan ha godkänt den svenska landslagskaptenen Tobias Karlsson regnbågsfärgade lagkaptensbindel har det smaklösa, fega, bakåtsträvande och förtvivlat hopplöst korkade EHF förbjudit “flerfärgade bindlar”.

De har alltså gett vika för den kritik som har väckts angående Karlssons ställningstagande för lika människors värde. Någon har dragit ut deras ryggrad och raderat alla former av sunt förnuft. Hade det varit en nazistbindel eller annan politisk provokation hade jag kunnat förstå. Men inte detta.

En av idrottens främsta grundbult är att alla människor är lika mycket värda. Vi ska behandla varandra med respekt och öppenhet. Det är vad idrottsföreningarna lär våra barn när föräldrar och skola inte alltid räcker till.

Allt det sparkar EHF i pungen. EHF är en stor skam för handbollen och för all idrott över huvud taget. EHF äcklar mig och jag hoppas att varenda människa som spelar handboll tar chansen att nu mer än någonsin visa upp den regnbågsflaggade symbolen. Tatuera in den i pannan om det krävs. På Malmö IP har regnbågsflaggorna vajat stolt. På IFK Kristianstads lagkapten Johan Jepson har regnbågsbindeln suttit vackert. Av en anledning.

Wikipediakollen säger följande:Regnbågsflaggan, ibland kallad Prideflaggan, är en populär symbol i HBTQ-rörelsen. Den står för för stolthet och mångfald hos homosexuella, bisexuella och transpersoner. Regnbågsflaggan står även för respekt för medmänniskor och tolerans.”

DET har EHF aktivt ställt sig emot. DET finns det stora mörka krafter som vill motarbeta. EHF har tappat all sin trovärdighet och tyvärr handbollen en del av sin.

EM blev precis  avsevärt ointressantare. EHF blev precis en av idrottens största skamfläckar. Nu är det upp till övriga idrottare, speciellt handbollsspelare, att stå upp emot ett sådant smaklöst skitförbund. Nu mer än någonsin.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close