FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

En bra tjuvstart

Det är på måndag det kör igång.

Första träningspasset inför upp mot 2000 åskådare på Malmö IP.

Men jag passade givetvis även på att tjuvkika lite på fystesterna som MFF genomförde i Atleticum när truppen samlades på fredagsförmiddagen.

Det viktigaste av allt var fystränaren Ben Rosens besked att spelarna generellt skött träningen bra under uppehållet.

Med en så pass sen start som 18 januari är det extra viktigt.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Men det såg okej ut i spänsttestet (som Oscar Lewicki vann) och i mätningarna av kroppsfettet.

Styrketesterna skulle genomföras senare under dagen och Enock Kofi Adu, Johan Wiland, Franz Brorsson och Kari Arnasson som av skilda skäl (glömt uppehållstillståndet, sjuk, sjuk respektive landslagsuppdrag) missade samlingen ska testas nästa vecka. Ingen slipper undan.

Rosen trodde dock inte att någon av de fyra skulle besegrat Lewicki.

Guillermo Molins var på plats och genomförde allt som stod på programmet. Utan problem.

_ Fotbollsmässigt är jag inte ett dugg orolig. Jag startade för tidigt med att matcha förra året. Nu ska jag låta det ta precis den tid som krävs och jag har inga problem med att vänta med kontraktsförlängningen till dess att jag visat upp mig.

_ Förra gången tog det två år från skadan till jag spelade och verkligen var på topp. Nu har det gått ett och ett halvt år och det är kanske den tiden som krävs? Det absolut viktigaste var att vi såg till att smärtorna försvann, sa han.

Samma dag som återsamlingen tappade dessutom truppen ett namn. Helt enligt planerna. Daniel Andersson har varit tydlig med att det inte fanns någon plats för Petar Petrovic. Nu är det fixat. MFF och han har kommit överens om att avsluta kontraktet. Johan Hammar fanns dock på plats och genomförde testerna. Vad det innebär är för tidigt att säga.

Nye tränaren Allan Kuhn övervakade allt och visade upp samma heta entusiasm och iver som strålade ut från honom redan på presskonferensen där han presenterades.

Jag tog chansen att kolla två saker med honom.

För det första lite grann om den speciella situationen att Svenska cupen är extra viktig och att det i den gäller att prestera direkt. Gruppspelet startar snart och redan den 19-20 mars ska både kvarts- och semifinalen vara spelad. Med MFF som ett av de kvalificerade lagen.

Därför finns det i princip ingen startsträcka.

_ Vi ska vara redo och cupen är viktig. Jag gillar verkligen det nya upplägget och att man gjort så mycket för att öka intresset för den, sa han och gav – utan att direkt mena det – en snyting åt alla MFF-spelarna som inte vunnit cupen.

_ Jag har ju vunnit Svenska cupen. Med Örgryte säsongen 1999-2000 i två finaler mot AIK. Det ät ett bra minne!

För det andra bad jag honom utveckla hur han vill se det centrala mittfältet. Och hur det i så fall påverkar Magnus Wolff Eikrem.

Svaret kan man sammanfatta med att Allan Kuhn vill vänta med att diskutera rollerna för enskilda spelare till dess att han sett mer av dem. Än har han ju inte genomfört ett enda träningspass. Och om det blir två sittande beror på situationen och motståndet. Ibland kan det behövas, men han var också tydlig med att det finns utrymme för att ge en av de två en offensivare roll.

_ Många gånger ska det räcka med att tre spelare, mittbackarna och en av de centrala, tar det defensiva ansvaret och det blir mer en nummer sex och en nummer åtta.

MFF ska alltså kunna anfalla med forwards, yttermittfältare, ytterbackar OCH en central mittfältare.

Men då krävs det också att MFF har/får en central mittfältare som gör poäng.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close