HandbollHandbollsbloggen

Frispel i Danmark

Vilken handbollshelg!

Att Sverige kunde vinna en hanbollsmatch, trots att man som vanligt hade sin 15-minuters svacka av avgrundsmått. Den vinsten kan vara nyckeln till ett OS-deltagande i Rio om det vill sig väl. Lyckas de ta poäng av Tyskland kan det blir riktigt bra. Jag räknar med en ny nervkittlande tillställning. 29-29?

I övrigt kan vi notera att EHF delar ut böter till lag som inte faller deras dresskod i smaken och alltså förbjuder regnbågsfärgade kaptensbindlar. Samtidigt som de har cheerleaders i minimala kjolar som ser ut att komma direkt från närmsta stripteasebar.

Jag kommer av någon anledning att tänka på den här smakfulla musikvideon från Sabrina, som kollega Ole Törner tipsade om.

****

Själv var jag på plats i Danmark och såg H65 Höör göra det ingen hade förväntat sig. Nämligen att vända på fyramålsförlusten på hemmaplan till fyramålsseger borta mot Silkeborg – som bara någon dag dessförinnan hade spöat Team Esbjerg i samma hall.

Avgörandet blev ett sanslöst drama, inte helt olikt det när laget vann Challenge Cup-finalen i Paris två år tidigare. Västspel i slutminuten (utan att någon var utvisad…), sent mål av mittsexan Rebecka Lindberg och sedan vann laget tack vare fler gjorda bortamål.

Med en dryg minut kvar ställde sig hemmapubliken upp och applåderade sitt hemmalag som syntes klara för avancemang. De hade boll i anfall och hade två måls marginal. En kort stund senare stod en hel rödvit handbollsnation och tänkte “Hold din kæft mand”.

Tränaren Niklas Harris, som ni för övrigt lär känna närmre i det första numret av Skånesport, fick ett frispel som fångades på video – och som setts av över 50 000 personer via SVT:s hemsida och en del andra delningar på sociala medier. ICA Supermarket i Höör har aldrig fått bättre utdelning för sina sponsorslantar…

Kika in galenskapen här.

Jag måste ändå ge Silkeborg en tumme upp för pressfikan. Fri bar och buffé. Det var lite som att gå på handboll i Kroatien där klubbchefen i Samobor stolt bjöd på sin hembrygda plommonsprit. Det smakade som 95-oktanig bensin och skulle tvunget serveras med sådana där märkliga balkankakor. Jag nickade “mmmm, gott” samtidigt som jag kände hur det började fräta i strupen…

 

***

Till helgen räknar jag med fyra elitseriepoäng till Mellanskåne. Först är Eslöv hyfsat piskade att slå BK Heid. Sedan ska H65 ta sig an Önnered – som ju tog poäng av just Eslöv häromdagen.

 

***

 

På fredag kommer det första numret av Skånesport ut. 28 sidor godis. Ni är väl med?

Relaterade artiklar

Back to top button
Close