Travbloggen

Från konsonanter till kontanter

Tänk att det gått drygt 20 år sedan tävlingsskorna lades på hyllan. Ändå får jag spring i benen när jag ser att en annan gammal vapendragare från 80- och 90-talet denna vintertisdag syns i programmet.

Milan Reljanovic! Den 67 år unge herren har inte kört lopp på knappt fem år, men släpar sig nu upp i sulkyn bakom en vass Kolgjinipålle i amatörloppet. Snacka om stenklar vinnare. Jag har maxat ut mina kreditkort, pantsatt hela pokalskåpet och växlat in alla gamla danska mynt –  och lirat allt på vinnare. Bommar de blir det ärtsoppa varje dag tills lön.

Resultatraden k-0-d kanske inte frälser någon, men jag är inte ett dugg orolig. Milan vet hur man förvandlar konsonanter till kontanter.
***
Förra veckan lade sig de hopplösa Stockholmarna i våra rutiner igen. Delad tävlingsdag med Solvalla – på en onsdag – är som att placera julafton i mitten av augusti. Skärpning! Totospelare är vanedjur. Plåga mig inte mer tack.
Va? Samma upplägg nästa vecka? Ah, kamma er.
Hur som helst så var mina analyser i vanlig ordning klockrena, men 20-30 kuskar som inte hade läst mina rader här pajade allt. Fubbickar!

DD:n satt naturligtvis där sjöade jag in till ett antal helkvällar på Möllan. Ptrrrrrro!

Den här veckan ser det lika enkelt ut som vanligt. Även om vi räknar bort dyngvinnaren i amatörloppet. Bara en arktisk vinterstorm kan stoppa mina klaringar.

Vi tar det race för race.

V64-1:

Handsome Knight är en vass sprinter och blir favorit här. Men han får ju svar invändigt och vid 500-meterspålen börjar nog stegen bli korta. Jag fyller på med en formstark Tuborgambassadör. Ray Ban måste med. Står på tur.

V64-2:

Monté på streckspel? Tja, varför inte. Första tanken var att spika Sigurd med vassa Stephanie J Werder i sadeln – och första taken är alltid bäst. Om du inte är LO-kassör. Då ska man tänka en gång till. De vann lätt (från spets) tillsammans i december. Tidigt till front även nu? Favoriten Seyffenstein är bästa hästen, men såg ut att vantrivas på en svår bana senast och kan drabbas av samma öde nu – schas. Jag spikar, blundar och hoppas på Steph:s turkosa dress i ensamt majestät 200 kvar…

V64-3:

Dagens spik. Cash Lane var bra redan hos Christoffer Eriksson, men har höjt sig hos Untersteiner. Vann direkt när han gick ner i klass efter V75-starterna och kan öppna som en elstöt bakom bilen. Motståndet? Jag ser inget.

V64-4:

Lärlingslopp, låg klass och bara lynniga ston över korta häcken. Helgarderar man inte då måste man vara född norr om Hallandsåsen.

V64-5:

Hobard vann inte ett enda lopp ifjor. Det var som att se kulan trilla ner på rött tio gånger i följd när man lirat kroniskt på svart… Åter efter paus nu och Jocke är tillbaka. Jag ger inte upp. Form slår ändå klass och Young Farmer som står perfekt inne och rånades på segern senast måste med. Spöket Laban, aka Breidabliks G.T., måste naturligtvis också streckas.

V64-6:
Ni vet när man ser en havremoppe som avslutar som en demon i första starten efter lång vila och tänker “nästa gång…”? Så tänkte jag, och alla andra med minsta blick, när Tohio Gilbak skar mållinjen senast. Bara Enjoy Chocolate, som fått ett vettigt läge för första gången sedan första världskriget emot.
Vi ses i utbetalningskön – cash lane…
Systemet:
V64-1: 1,8
V64-2: 7 Sigurd
V64-3: 1 Cash Lane
V64-4: Alla 12. Och helst en till…
V64-5: 2,3,4,5
V64-6: 2,4
192 rader.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close