Travbloggen

Fyra spikar att luta sig mot

Oturen grinade mig i ansiktet förra veckan. Om inte mina drag sjövann så slutade de bara tvåa. Ännu en gång har jag tvingats nyttja avbeställningsskyddet till Maldiverna för att andra kuskar inte har lika klart för sig som mig. Oh well.

 

Ännu en gång bryter dessutom ATG mot alla naturlagar när man hetsar Jägers till att köra tävlingar en rutten onsdag. Allt för att köra en Stress-86:a tillsammans med Solvalla. Det betyder alltså att man måste lyfta ögonen från den skånska trygga ovalen och riskera att missa värmningar där när man ska följa streckspelet. Sådant kan bli dyrt. Hade jag varit av det fjolliga slaget hade jag lagt fokus helt på Jägersro och slängt övriga fyra lopp i nyllet på Harry Boy, men har man gjort 322 starter i sitt liv så vet ni att den egenskapen inte belastar mig.

 

För övrigt noterar jag att ATG bestämt sig för att göra travsporten till ännu mer av en Kenodragning. Nu har har de lagt till en “jokerdragning” på V75! Snart får man väl en bonus om man har rätt postkod, blodtryck om omfång på buken också…

 

Jägersros travgala blev förresten en trevlig tillställning. Min inbjudan hade uppenbarligen kommit bort i posten, men sportchef Mats såg till att kompensera det med en extra Armagnac i baren vid 04-tiden. Så de är förlåtna. Märkligt att jag måste bryta mig in bakvägen varje år dock.

 

Veckans V86-facit hittar ni här:

V86-1: Shogun D.K. mosade sina V75-motståndare från dödens senast – utan att vara som bäst (med brodd i skorna). Nu möter han enklare hästar och kan förmodligen fronta från innern om han vill. Pilenberg behöver dock inte stressa. Han kan ta upp i starten, ta en fika på stallcafét 900 kvar och ändå vinna med åtta längder. Spikarnas spik.

V86-2: Jag vet att det är trist att inleda med två favoriter. Men vinner Beppe AM inte det här har kan vi lika gärna skänka börja spela på Keno. Å andra sidan är det ju det ATG är inne på…

V86-3: Tveksam form och läge på en betrodd favoritduo gör att jag garderar friskt. Här borde det kunna smälla rejält. Usain Colt, som stångat sig blodig i rikstoton, är det givna förstastrecket för mig. Jag hängde upp mig helt på honom senast och då höll han okej ute i spåren. Tror på offensivare upplägg nu.

V86-4: Öppet. En grundregelär att när en häst som körts av Fredrik B Larsson i en evighet pötsligt får Björn Goop i jollen – då gäller det att lira. Betel Am har dessutom ett lopp i kroppen och möter klart överkomligt motstånd. Det ser ut att bli körning i täten första halvvarvet och det gynnar bara mitt drag ännu mer.

V86-5: Fleetfot Hanover är hästen att slå i snabbloppet, men riskerar att få en del nyp på vägen. Får Jumble Ås sin smygare längs vägen kan hon mycket väl sänka det här gänget Härligt bortglömd på strecken och Jensen kommer som ni vet inte till Jägers för att suga i sig andra-tredjepris…

V86-6: Vad är detta? Det ser lika olösligt ut som ett kallblodslopp i Harstad. Och lika intressant… Men jo! Titta! Per Nordström har skickat upp Fransesco Boko – pållen vi räddade hela julhegen på. Helt ospelad i ett bluffgäng. På dem bara Per, din är knappast sämre än någon annan.

V86-7: Flemming kommer med ett monster. Nancy America kan han köra lite hur han vill med. 50 kvar kommer han ändå att sitta blickstill och fundera på vad han ska äta för kvällsmat. Spik 4!

V86-8: Michelangelo Ås blir stor favorit, trots att han knappast kan ta ledningen och sedan ska det lösa sig mot bra hästar? Nej tack. Jag garderar och har speciell feeling för Global Revolver. Inte ens 10 procent i nuläget. Det känns lite som att hitta kvalitetsskumbananer på rea. Man tänker inte ens efter utan hugger bara till. En DD.spik?

 

Systemet:

V86-1: Shogun D.K.

V86-2: 2 Beppe AM

V86-3: 1,2,4,7,10,11,12

V86-4: 11 Betel AM

V86-5: 1,2,4,7

V86-6: Alla 12

V86-7: 9 Nancy America

V86-8: 1,2,3,4,5,6,7

2352 rader kostar 588 kronor.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close