FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Fler ska bort i MFF

Det kommer att bli bytes-bonanza i årets första träningsmatch.

När MFF på fredagskvällen möter Fremad Amager på Malmö IP blir det en elva i den första halvleken och en helt ny i den andra. Dessutom finns ett par spelare beredda om det skulle behöva bytas ännu mer.

Beslutet känns både logiskt och bra. John Faxe Jensen-tränade Fremad Amager vill ha mycket boll och vara ett spelande lag, men de ligger i andradivisionen. Därför ska de både vara sämre än MFF och förlora kampen om bollinnehav rejält mot ett MFF som också vill ha bollen så mycket som möjligt. Då blir det ett bra tillfälle för Allan Kuhn att se maximalt med spelare. Redan på lägret i Dubai blir det mycket bättre motstånd och mer befogat att ta det lite lugnare med bytena.

Kuhn poängterade också efter torsdagsträningen att han vill se vilka spelare  som verkligen älskar att spela fotboll och göra det i MFF-tröjan. Det är skillnad på träning och match. Energi på träning är bra, energi i match ännu bättre.

Men någonstans blir 22 man, minst, i spel också ett bevis på att Malmö FF ännu inte är i närheten av att nå målsnöret i ambitionen att minska truppens storlek. På medlemsträffen i onsdags specificerade Allan Kuhn antalet spelare han vill se i truppen till 22-24.

Nyförvärven Vidar Örn Kjartansson och Anders Christiansen ansluter först till lägret i Dubai. När de gjort det är truppen uppe i 29 spelare inklusive de tre lärlingarna. Behrang Safari kommer senast till sommaren. Då har MFF 30 spelare.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Det har varit värre. Daniel Andersson har redan gjort en del av jobbet när han förlängde FC Kristianstads lån av Sixten Mohlin, löste Petar Petrovic och Mahmut Özen från kontrakten, lånade ut Pawel Cibicki till Jönköping Södra och idag sålde Johan Hammar till Örgryte. Men fler ska bort.

Vill man hårdra det hela kan man säga att det finns ett dubbelt hot.

MFF får räkna med att förlora någon eller några spelare som klubben egentligen vill behålla innan fönstret ut – till de flesta länderna – stänger om tre dagar. En del garderingar är redan gjorda.

Vissa spelare tränar och spelar under hot. De löper risken att säljas eller lånas ut och risken ökar ju fler av de givna spelarna som blir kvar när fönstren till de stora ligorna snart stängt. Efter det är dessutom fönstret in öppet ett bra tag till och jag tror inte att MFF värvat färdigt.

Så vem ska bort?

Benjamin Fadi är ett givet namn. De flesta klubbarna runt om i Sverige vet det och anledningen till att han fortfarande är i MFF-truppen är att ingen har nappat. Än. Jag tror att det löser sig först när MFF löst ut honom från kontraktet. Som man gjorde med Petar Petrovic.

Zlatan Azinovic fick en kontraktsförlängning på sex månader för att MFF ville ge honom chansen att slutföra rehabiliteringen när han fortfarande var kvar i klubben. När det är gjort släpps han och om han innan dess övertygat så mycket att MFF vill förlänga ytterligare måste en annan målvakt bort. MFF kan inte ha fyra målvakter (Azinovic, Wiland, Andersson, Johansson) plus en utlånad Mohlin i truppen. Det säger sig själv.

I övrigt?

Säg att en i trion Oscar Lewicki, Enock Kofi Adu och Magnus Wolff Eikrem säljs innan fönstret stänger, kanske två. Mitt tips: Adu.

Bland de övriga ligger Tobias Sana och Erik Andersson troligen illa till. Sana måste snabbt bevisa att han även är en poängspelare och Andersson lider av att han inte fick visa sig i A-laget och uträttade för lite i U21 förra året.

Guillermo Molins kontrakt går ut om sex månader. I min värld sitter han säker och jag ser fram mot att kallas till en presskonferens där MFF tillkännager att klubben skrivit ett riktigt långt kontrakt med honom.

Det här skulle innebära att MFF är nere i spannet Allan Kuhn nämnde. Om man INTE räknar in lärlingarna. Och det tycker jag inte att man ska. Slussen uppåt från de egna leden får inte bli för snäv.

………………………………………………..

Startelvan mot Fremad Amager gick att se på dagens träning:

Fredrik Andersson – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Yoshi Yotún – Piotr Johansson, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget – Guillermo Molins, Markus Rosenberg.

Sedan ska alltså elva nya in sista 45.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close