Travbloggen

Först Rajah Press – sen får vi leta skrällar

Vilken härlig vecka! Äntligen V75 här hemma igen. Egentligen förstår jag inte varför det inte är varje vecka här på Jägers. Särskilt på vintern. Då hade vi sluppit det töntiga totalförbudet för att rycka skorna och alla hade kunnat knata runt hela vintern på en mysig bana och slippa broddar dessutom. Men varför gnälla. Nu är det dags och det är på tiden.

Glöm för all del inte att kolla in mina V75-funderingar i tidningen som kommer på fredag. Annars får du skylla dig själv om du står där och har missat jackpotmiljonerna. För jag tänker ta hem dem. Inget snack.

Lunchtrav i dag först. Korkad idé för övrigt. Jag vill ha mina tisdagkvällar så som de alltid varit. Vem orkar bry sig om fem halvusla lopp medan man tuggar lunchhöet? Jaja, jag ska förstås ge er några vinnare ändå. Det är ju det jag är till för numera. . .

V4-1

Vi börjar med en spik direkt. Enklast så. Jag vet att Rajah Press blir storfavorit men då får vi hitta skrällarna sen i stället för här är det inget snack. Springspår, spets och sen får de andra springa om smulorna som blir över. Hobard hade varit ett kul motdrag om han hade haft mer intresse för att stick fram nosen på mållinjen i stället för att springa och glo på publiken. Men det var länge sedan han vann så jag säger pass. Bara för det vinner han förstås i dag. . .

V4-2

Ja, här ser det upplagt ut för Go For It. Men vi kan ju inte spika en massa favoriter och tro att vi ska bli rika på det. Eller hur? Jag synar och plockar på ett par kusar till. Lady Comet är en sötnos som har ett smarrigt läge, hon kommer med på V4:an liksom Chilli Silvåkra. Sedan plockar jag med dansken Anterior Express också. Han har två raka på Lunden i år och är snyggt deffad för dagen.

V4-3

Jag trodde att Tohio Gilbak skulle vinna förra gången han var ute, men tji den. Bara för det slår han väl till i dag i stället. Men i det här loppet är det ett drömläge för att rulla ut en matta och luta sig tillbaka och hålla tummarna för att det smäller. Så det gör jag. Det underlättar att tre av kusarna valt att ligga hemma i sågspånet och mysa i stället för att ge sig ut i stormen. 12 streck på ve-fyran. Chansspik på dubbeln.

V4-4

Här kommer många att spika Flicka Kloster. Färglöst. Visst har tjejen en bra kusk i jollen och två raka segrar men än så länge har hon bara travat runt 18 och hur det ska räcka undrar jag verkligen. Ila Håleryd springer 17 där framme med 20 meters försprång i starten och jag gissar att hon blir svårflirtad. Camilla Sisu är ännu snabbare och Nicke Lindblad lyckas spelarna alltid glömma bort av någon anledning. Puckon. Han är gravt underskattad. Bara köööör! En härlig rensare ska vi ha på också. Hell Broke Luce är bättre än han visat, det har jag sett på träningsbanorna.

Femte loppet är så uselt att jag hellre tar en fika på stallbacken och skryter om min V4-vinst för polarna. Men okej, A Porsche Design ser ut som ett kul drag. Åtta gånger degen?

V4-1: 7 Rajah Press (4-3)

V4-2: 1 Lady Comet, 6 Go For It, 9 Chilli Silvåkra, 11 Anterior Express (2-7)

V4-3: alla tolv startande

V4-4: 1 Ila Håleryd, 6 Flicka Kloster, 7 Camilla Sisu, 10 Hell Broke Luce (11-3)

Summa: 192 rader/384 kronor

LD-tipset, 4 rader:

LD-1: 1 Lady Comet, 6 Go For It, 9 Chilli Silvåkra, 11 Anterior Express

LD-2: 2 Tohio Gilbak

Vi ses i totoluckorna!

Relaterade artiklar

Back to top button
Close