HandbollHandbollsbloggen

Pantern-känsla hos Malmö HK

Äntligen drar Elitserien igång! EM kändes, för Sveriges del, som ett märkligt EM där det mest handlade om att komma rätt i placeringsmatcherna. Det är svårt att tända till då…
Nu väntar VM-kval mot Bosnien Hercegovina – en match som för övrigt kan komma att spelas i Malmö.
Förhoppningsvis inte i Ishallen klockan 17.45 en jobbedag…
Ni har väl inte missat Basts husesyn i Ystad Arena?
Imorgon smäller det och räkna med ett Ystads IF som spelar på några procents extra euferi. Kunde IFK Kristianstad torska borta mot Hammarby kan de säkert på smisk även i det nya templet.
Just Kristianstad kan ha svarat för en riktig dundervärvning dessutom. Tim Sörensen, som skördat stora framgångar i Kolding, ansluter i sommar som ersättare för Kristian Björnsen på högersexan.
Kristianstad har verkligen lyckats värva snyggt. För det är ingen enkel sits de har. Likt svensk fotboll så är lagen i Sverige “bara” en språngbräda ut i Europa. När spelarflykten infinner sig, som den gör efter att ha visat upp sig i Champions League, gäller det att handla klokt. Man ska inte bara försöka hålla kvalitén, utan även lagsammanhållningen och klubbkänslan. Bara soldater älskar en främlingslegion. Ja, och engelska och italienska fotbollsfans…
Redan ikväll ska shejkens pågar starta upp Elitserien genom att ta emot Aranäs. Alla förväntar sig 040-seger, men det finns kvalitet hos gästerna. Det är för övrigt lite Pantern-känsla att gå att titta på HK Malmö. Tomma läktaren, åtminstone tre av fyra sidor, ger en alibikänsla. Malmö är ingen handbollsstad. Bortsett från en heldag i maj vartannat år.
Damernas Elitserie tuffar samtidigt vidare och det är inte svårt att charmas av Lugitjejerna. De har visat upp egenskapen att man kan höja sig som lag och som individer när en nyckelspelare blir skadad. Och nu är förra säsongens skadade nyckelspelare, Ebba Engdahl, tillbaka.
I mitt stilla sinne drömmer jag om fem semifinalserie på fem matcher mot H65 Höör.
På fredag får vi dessutom, kors i taket, se en damhandbollsmatch i TV. H65 möter sina kvartsfinalspöken från ifjol, Västerås, på bortaplan. TV4 Sport sänder matchen.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close