FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Poäng Cibickis väg tillbaka

Pawel Cibicki gjorde mål direkt i Jönköping Södra.

På ett läger i Bradenton, Florida mötte J Södra DC United med Markus Halsti och spelade 2-2.

Det blev massvis med byten. Pawel kom in i den andra halvleken och redan efter mindre än två minuter på planen hade han nätat för första gången för den allsvenska nykomlingen.

Skön start givetvis i en ny klubb och det är oerhört lätt att unna just Pawel den upplevelsen.

I MFF har han hela tiden varit på gränsen att slå sig in i elvan utan att lyckas och med den offensiva kraften MFF har i truppen var det inte så konstigt att han lånades ut. I Jönköping Södra blir det lättare, de har ju inte precis någon motsvarighet till Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Jo Inge Berget, Agon Mehmeti, Tobias Sana, Vladimir Rodic och Piotr Johansson, som alla ska slåss om de fyra platserna som forwards och yttermittfältare.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Men just att Piotr nu är med i den oktetten som ska slåss om fyra platser borde vara uppmuntrande för Pawel Cibicki.

Han lånades ut till Ängelholms FF och många skrev av honom. Under hösten hittade han dock efter en skadefylld vår både formen och skärpan. Plötslig började han göra massor med mål och assist som yttermittfältare. MFF såg det, förlängde hans kontrakt och plockade tillbaka honom. Nu är han i truppen för att stanna.

Jag är annars skeptiskt till det här med utlåningar.

Oftast leder det inte till någonting och i många fall har jag känslan av att det snarare är ett sätt att få bort spelare man tappat tron på istället för ett sätt att utveckla dem. Men Piotr blev ett undantag och Pawel kan bli det också.

Bästa sättet är att göra mål och assist. Bland det första Allan Kuhn sa när han kom till MFF var att spelar man på de fyra positionerna som forwards och yttermittfältare i hans lag gäller det att göra många poäng. Inga poäng, inget spel.

Han har upprepat det ett par gånger och rakt uttryckt borde det innebära att man hela tiden kan se hur stora Pawel Cibickis chanser att återvända till MFF är. Det är bara att titta i poängkolumnen. 1-1-målet mot DC United var en bra start.

………………………………………………………………..

Alex Minne är en bra sak.

MFF Support gör ett bra jobb med turneringen.

Det kan ni själva konstatera på lördag när årets upplaga arrangeras i Kombihallen på Stadionområdet.

9.30 börjar det och som vanligt kommer lagen att bestå både av profiler och överviktig utfyllnad. Det blir tipsrunda, försäljning, auktion med MFF-prylar och allt överskott går till cancerfonden.

De som inte kan gå dit, men som vill bidra ändå kan SMS:a BESEGRA 9113 till 72988.

Då har man skänkt 50 kronor till just Alex Minne…

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close