HandbollHandbollsbloggen

Tronskifte på gång

Lugis seger över Ystad var otroligt viktigt för Lundalaget. Ibland att går det att avgöra matcher på ren hunger. Handboll är ju otroligt mycket en inställningssport och det var just den egenskapen som Lugispelarna visade.

Desperationen, fantasin och rädslan fanns inte hos Ystad. Anders Persson räddade verkligen sitt lag den första kvarten. Efter det kunde inte ens han stå emot.

Kim Andersson fick heller inte ut mycket av sitt niometersspel. Jag skulle nästan kunna gå så långt som att säga att Anders Hallberg kan komma att bli en viktigare värvning (för resten av laget) än just Kim Andersson. När sedan Lukas Nilsson tidigt försvann från planen fick de vida inga enkla mål längre.

Seifert menade att Lukas mådde illa och var yr. Så var det säkert också, men Lukas har spelat halvrisig förr och levererat. Jag fick en känsla av att 19-åringen slutligen fått en reaktion på sin snabba resa och den stora press han fått på sig. Är det någon som skulle behöva lite ledigt för att rensa skallen, och kanske kroppen på basilusker, så är det just Lukas Nilsson.

 

***

 

Redan när BK Heid ledde med 14-8 över Sävehof igår fick jag plötsligt en känsla. Lite av samma känsla som innan säsongen som talade om att det blir ett tronskifte på damsidan när SM-finalen spelats. Heid vann till slut med 29-23 och kan bli ett spöka – OM de går till slutspel…

Att Sävehof kan vältas i en enda match vet vi mer än någonsin. Både Lugi och Heid har nu lyckats och just min gamla modersklubb, BK Heid, tog dessutom skalpen på H65.

Mitt i allt det säger känslan: Skuru tar SM-guld. Klubben som fått behålla en stor del av sina spelare till den här säsongen startade lite knackigt, men ser nu allt vassare ut. Man har fått öva på att spela SM-final och har säkert den där hungern och desperationen som vi nyss nämnt. Carin “Kakan” Strömberg är den stora stjärnan som rättvist blev uttagen till VM i vintras. Nästa säsong spelar hon i danska Viborg och det är ingen raketforskarteori när man antar att hon vill avsluta med ett SM-guld.

Skuru kommer att sluta tvåa i tabellen och får i “sämsta” fall Lugi eller H65 i en semi – Nackalaget kommer att bli favoriter oavsett vilket skånskt lag det blir.

Var dessutom tvungen att kika på oddsen hos spelbolagen. Spelvärdet på Sävehof är noll, 1,50 lockar åtminstone inte mig. 9,00 på Skuru känns betydligt mer lockande. Om man nu inte tror att Rustans göteborgska favoritdödare kan gå hela vägen – 56 gånger degen.

 

***

I veckan som gick var jag för första gången i mitt liv i Colloseum i Kävlinge. Ja, Korsbackahallen om man vill vara lite trist.

Det var verkligen imponerande att se 400 personer på en rutten division tre-match. Läs mer om saken i fredagens utgåva av Skånesport.

 

***

Kan vi möjligtvis få se några slutspelsvärvningar i Elitserien, mer än den mastodontryss som IFK Kristianstad knutit till sig?

På måndag stänger fönstret. På tisdag kanske jag måste omvärdera SM-tipset på Skuru.

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close