skanesport_desktop-panorama-1

Travbloggen

Äntligen tisdag

Efter en och en halv vecka utan race är det äntligen dags ikväll. Som vi längtat.

Hittepåspelet V64 har jag dock inte mycket till övers för. Tre vinstpotter för sex lopp är i mina ögon alldeles för mesigt. Men vill ATG vill ju ha sina spelare som hämtar ut 14 kronor och sedan lämnar in någonting nytt. Spelbolagen är duktiga på att hitta genvägar för att få den stora massan att spela så mycket det går – på ett smakfullt sätt.

 

Hästen vi bygger allt kring ikväll heter Smaragd. V64, DD, V3, V4, tvilling, trio och vinnare. Hästen lämnas ensam på alt och det är nog första gången som jag ger Nicolaj Andersen ett sådant förtroende. Å andra sidan behöver han bara hålla sig kvar i sulkyn i två minuter och det har han ju tränat på i 40 år…

Smaragd är i sitt livs form, spetsar på sin favoritdistans och möter riktigt dåligt motstånd. Det här ska bara kunna sluta på ett sätt.

 

Men vi tar det väl från början,

V64-1: Här finns det gott om alibitravare som numera sällan får nosen först. När Flemming skickar hästar från Ålborg till Jägersro eller Åby brukar det betyda att de är uppåt i form och  Remain Garbo ha visat högt grundkunnande tidigare. Första strecket av många.

V64-2: Årets häftigaste pålle så här långt har Qahar Q.C. som håller hög rikstotoklass men fortfarande tävlar i korpen. Felfri vinner han med 80 meter om Kolgjini vill.

V64-3: Låg klass och många formsvaga djur där de bästa pållarna fått de sämsta lägena. En helgardering har aldrig varit mer självklar och jag räknar med att göra mig en förmögenhet efter provstarterna då man ser vilka som har dagen eller inte.

V64-4: Vad gör E3-finalisten Salma Silvio i det här brödgänget? Med alla poäng högst upp i raden och spetsläge räknar jag med att hästen är segermogen trots två och en halv månad från senaste starten. Chansspik om man känner för det, men jag lyxar till med tre streck till.

V64-5: I skrivande stund är Unity Knick bara streckad på 12 procent. Inte kokt! Vrålsnabb ut, bra läge och nu ner i klass. Får Christoffer Eriksson inte någon kamikazepilot över sig har de bra chans att äntligen få  segerdefilera på ett tag. Hästen har verkligen gjort sig förtjänt av det. Rättvisa är dock inget som travspelare bör kalkylera med så vi streckar en handfull till. Men den raa dubbeln r för mig given. 5-4.

V64-6: Pang. Smaragd tar spets. Sedan ska det här loppet vara över. Hästen är i dunderform. Jag ställer mig i utbetalningsluckan redan efter femte avdelningen.

Systemet:

V64-1: 1,3,4,5,6,9

V64-2: 5 Qahar Q.C.

V64-3: Alla 12

V64-4: 3,7,9,10

V64-5: 2,5,6,10,11

V64-6: 4 Smaragd

1440 rader och vi lirar såklart bara för 6 rätt.

 

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close