Travbloggen

4,5 millar till husse?

Det är dubbel jackpot på Jägersro ikväll med 4,5 miljoner som bara ligger och väntar på mig. Förmodligen tvingas jag dock dela med mig av ärtorna då flera favoriter ser sårbara ut. Jag försöker fälla ett par, men räknar inte med att snyta mig i chefens kavaj imorgon bitti.
V64-1:
Proserpine har ettan högst upp i raden och ett intressant läge. Han får mitt förstastreck. Men det här loppet är som ett fagert sto. Ju mer tid och energi man lägger ner på att försöka förstå sig på det – desto hopplösare blir uppgiften. Delicious Brown är streckad på fem procent, men kan mycket väl kliva runt de här en hyfsad dag. Lars I Nilssons duo är båda sällanvinnare som står på tur men nu är bortglömda på strecken. Jag streckar sju och hoppas att det räcker.
V64-2:
Efter tre strykningar torde uppgiften vara passande för Chipping som är bästa hästen, men det blev galopp senast och att luta sig mot storfavoriter i monté är någonting jag undviker. Tre motbud kan mycket väl vinna – och samtidigt rensa skönt i kuponghögen. Vincero Silvio får duktiga Stephanie J Werder på ryggen efter att ha tråkats ut i danska sulkylopp. Fyra procent på den här här rackaren är ett fynd – inte minst eftersom hästen gått bra för Werder i monté tidigare.
V64-3:
Salma Silvio galopperade bort sig direkt senast, full av iver efter sitt tävlingsuppehåll. Det här är en häst som kvalade in till E3-finalen och som hör hemma i helt andra sammanhang. Hon är startsnabb och rejäl och jag har svårt att se någon invändigt som kan/vill ta emot. Jag spikar igen och räknar med att Mads har lärt sig ett och annat till den här veckan. Värsta motståndarna har bakspår över sprinterdistans – schas med er.
V64-4:
Conrad Lugauer har blivit någon av en specialist på att lotsa fram startsnabba hästar genom volten från bakspår. Men springspår och en startsnabb häst i kanonslag låter heller inte helt fel. Toddler är en herre som verkligen övertygat och nu kommer att släppa till ledningen. Jag tror att hästen vinner med halva upploppet från dödens om det skulle krävas. Bara galopp emot och det är ju med hästens tidigare historik inte ett helt otänkbart scenario. Jag väljer dock att ta ställning.
V64-5:
Hur enkelt, och kanske tråkigt, som helst. Super Photogenic fnös jag bort när denne årsdebuterade, men herregud vad fin hästen var då. Smidig som en stallkatt och startsnabb nått så in i… Hästen följde upp det med ett galoppmisslyckande på Åby, men det skyller vi på saltvattendoften och de gnisslande spårvagnarna. Hellkvist håller hästen högt och i mina ögon är det en gulddivisionare till sommaren. Handsome Knight har spår invändigt, men jag är inte säker på att han kan ta emot. Båda dessa herrar är inte helt att lita på och därför helgarderar jag genom att plocka med den gamle derbyfinalisten Orion Tilly som nu gör årsdebut. Untersteiner får vara hur försiktig han vill i sina uttalanden, jag har sett för många av hans hästar prestera bra direkt efter vila för att bry mig speciellt mycket om det.
V64-6:
Det rycker nervöst i manen på mig när jag ser den här startlistan och det brukar alltid vara ett säkert tecken på att en skräll ligger på lut (eller att jag är hungrig). “Alla” verkar sugna på att ladda från start och att köra i tid. Vem har turen och hittar fram mellan luckor sista halvvarvet som är omöjliga att räkna ut på förhand? Jag hoppas på en 30-oddsare och streckar hela bunten. Starfighter G.T. är streckad på fyra procent från bricka två – obegripligt. Hästen, och hela stallet, har jätteform.
Systemet:
V64-1:1,3,4,7,8,10,11 (9,5)
V64-2: 2,5,8,11 (14,13)
V64-3: 6 Salma Silvio (9,10)
V64-4: 7 Toddler (1,8)
V64-5: 3,6,9 (2,7)
V64-6: Alla 12 (2,6)
1008 rader

Relaterade artiklar

Back to top button
Close