Travbloggen

DD-drag till jätteodds

Ännu en splittad stressåttiexa. Vad jag tycker om ett spel som kräver att man måste springa in från värmningstittandet för att glo på 08-lopp på tv-skärmar vet ni redan vid det här laget. Min motivation hämtas främst från det faktum att det är fler Stockholmare som spelar i potten utan att ha någon bra koll på rivierans havremoppar.

 

V86-1:

Vårsprintern är ett hopplöst magert snabblopp. Men å andra sidan börjar vi vänja oss. Färre hästar, färre tränare, färre amatörer, färre licenstagare. Sporten utarmas inifrån samtidigt som ATG-direktörerna rättar till slipsen och pekar på positiva tvpubliksiffror, omsättningspeakar eller någonting annat som tilltalar det egenägda travmediet Kanal 75.

Dessutom kommer inte Dream With Me till start. Den kanske mest intressante deltagaren på hela kvällen. Nu får istället Västerboonthenews en bekväm straffspark med målvakten fastbunden i ena stolpen. Lars I:s jänkare är uppenbarligen snabb i benen hon också, men jag räknar med att dagsformen är alldeles för bra hos Västerbopållen. Spik.

 

V86-2:

Adrians Girl har två raka i fin stil efter flytten till sydligare breddgrader. Nu är motståndet värre och det vankas svar inifrån vilket innebär gardering av favoriten. Loppet ser ganska ojämnt ut. Fyra streck får räcka.

 

V86-3:

Alleyson singlade jag på V75 i ett lärlingslopp senast, men resan upp till Bollnäs blev för mycket. Den här gången slipper han stå på ett skakigt släp i 90 mil, men har å andra sidan svårast tänkbara utgångsläge. Förstastrecket – men ska garderas. Det finns en hel drös med motbud som har formen väl dold i resultatraden. Walt Disney har två raka nollor, men årsdebuten är avklarad och minns att hästen tillhörde de bästa i sin kull i Danmark i fjor. Jag förväntar mig ett offensivt upplägg av Jeppe Juel.

 

V86-4:

Say That Again ska vara favorit, men varenda Harry Boy-snyltare verkar få Goophästen som singestreck och att hästen ska vara 75-procentare känns inte rimligt. Home Front var riktigt positiv senast och verkar vara kraftigt på gång. Knaborgs Folk är också på torna för dagen och kan få drömresan på innerspår. Båda är treprocentare. Hallå?

 

V86-5:

Spelarna har gjort Pharaon Face till klar favorit. Hästen har inte startat på fem månader och har tidigare presterat rätt ojämnt – garderingen är given. Yrr har aldrig gjort mig besviken och efter V75-starten senast hr hästen fått en månad på sig att slicka såren. Jag hoppas att Christoffer vågar trycka av vd som går från start – i spets tror jag att det är fullständigt slut. En chansspik?

 

V86-6:

Erik Adielsson är tillbaka i Svedala minsann. Och inte bara för att ta plats i ST:s trötta styrelse (äntligen kan kan de många åren av felaktigt bruk av körspö komma till nytta) och smiska igång gubbmaffian där. Stig H:s kanoner börjar nu att starta igen och Emmet Brown gör intressant comeback här. Jag vill se honom i ledningen, men det är möjligt att Kihlström får överta med Random Shot som fått två piprensare efter vila. Den senare ser ut att bli oproportionerligt stor streckfavorit och måste definitivt synas.

 

V86-7:

Vilket härligt getingbo! Kan Global Ride fräsa till ledningen så vet vi att han försvarar sig in i det längsta i den positionen. Senast blev det mesta fel i ett tufft V75-lopp. Att det är extra viktigt att gasa från start står dessutom klart sedan värsta motbudet, Thunder Peak, fått spår ett bakom bilen. Hur är egentligen formen på dansken? Nog skulle han må bättre av ett rygglopp bakom vårat drag? Från bakspår gör Owen Face årsdebut och kanske kan det passa honom med högt utgångstempo och tredje-fjärde ytter?

 

V86-8:

Släpp allt ni gör och lyssna noga nu. Här finns det möjlighet att förvandla trista, regniga, blåsiga och hopplösa februari till ett en regnbågsfärgad tid fylld med lycka, shoppingturer och överflöd. För medan favoriterna samtliga fått spår långt ute på vingen eller bakspår så står mitt DD-drag perfekt till. Quite Windy är bara streckad på en procent trots att hästen är minst lika bra som de andra här. Att det är en okänd kvinnlig kusk gör säkert sitt till, men jag ser det bara som oddshöjande. Ekipaget slog ett namnkunnigt gäng näst senast trots att det satt en bit ner i fältet i slött tempo.  Lång distans är helt optimalt och kanske rycks även skorna denna gång. Tar ni inte rygg på den här idén kan ni lika gärna börja spela Keno.

 

Systemet:

V86-1: 3 Västerboonthenews (5,4)

V86-2: 2,3,5,6 (1,11)

V86-3: 2,4,5,7,8,12 (9,6)

V86-4: 1,4,5,6 (9,3)

V86-5: 6 Yrr (3,4)

V86-6: 1,3,4,5 (8,9)

V86-7: 1,2,3,4,9,12 (11,5)

V86-8: 2,5,7,10 (9,4)

2304 rader kostar 576 kronor.

Rak DD: 3-2. Räknar med drygt 100 ggr…

Relaterade artiklar

Back to top button
Close