FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Inte konstigt att lådan fylls

Nu är det allvar. På riktigt!

I gruppspelet gick det att reparera enstaka poängtapp. Nu behövde inte MFF den livlinan utan vann rubbet, men möjligheten fanns. I en kvartsfinal är det ut eller in, vinn eller försvinn eller hur man nu ska uttrycka det utan att falla ner i en grotta av klyschor…?

Dessutom är det extra mycket allvar för MFF.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Enklaste sättet att beskriva och bevisa den saken är att ställa frågan hur många av dem som följer MFF som supportrar eller vanliga åskådare som idag tycker att Malmö FF fått en godkänd, rentav bra, start på säsongen?

Jag tror att den massiva majoriteten svarar ja.

Tänk sedan scenariot att MFF förlorar mot IFK Norrköping och åker ur Svenska cupen.

Då blir det direkt full svängning i opinionen. Då blir det en precis lika stor övervikt för svaret nej och dessutom en stor portion av bitter besvikelse att svälja.

Till viss del är det givetvis populistiskt, både att tycka och påpeka. Inte minst för att MFF bytt tränare, håller på att sätta ett nytt spel som tar tid att implementera och möter det svenska mästarlaget. Allan Kuhn är snabb att påpeka att det vore nästan oförskämt att glömma bort att ”Peking” vann guld och MFF kom femma.

Fast det här är Malmö. Här är det trots allt rätt många som tycker att två raka Champions League-kvalificeringar, SM-guld 2013 och 2014, ett par starka nyförvärv, en för en gångs skull rätt intakt spelartrupp i övrigt och en intensiv hunger efter Europaspel i höst väger minst lika tungt som det där med en tillfällig (?) femteplats.

I klarspråk är det till råga på allt så att det här är en balansera på en knivsudd-match som öppnar stora möjligheter, men samtidigt kan förstöra mycket mer för MFF än IFK Norrköping.

Malmö FF har tre heta mål i år:

1.) Återerövra SM-guldet.

2.) Vinna den första titeln i Svenska cupen sedan 1989.

3.) Få kvala till Europa League i höst och ge alla i stan och många utanför nya möjligheter till glädjestunder och sprida PR för namnet och klubben MFF i fotbollsvärlden. Två säsonger i Champions League är större än många förstår, men minnet hos de flesta är kort.

MFF-IFK Norrköping är en tävlingsmatch där två av de tre målen kan försvinna djupt in i den dimma som syns utanför fönstret när jag skriver det här.

Hårda bud kanske.

Men det är verkligheten i MFF. Tillhör man den himmelsblå spelartruppen ska man klara av den pressen.

……………………………………

Startelvan känns given, både för att det är den som synts på träningen och för att den med Rasmus Bengtsson skadad är den bästa tillgängliga.

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún – Vladimir Rodic, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Det mest intressanta är dock vilka stora möjligheter MFF har att förändra matchbilden genom byten. Guillermo Molins kan göra det både som anfallare och yttermittfältare, Magnus Wolff Eikrem kan göra det som ytter- och innermittfältare och Agon Mehmeti har inte glömt tiden som super-sub. Det finns fler exempel. Och det är givetvis extra värdefullt i en match som kan bära iväg till 120 minuter med trötta ben i motståndarförsvaret.

Att det blev utsålt på Malmö IP verkar många tycka är anmärkningsvärt. Jag tycker att det är naturligt. Med ett snitt på 17 000 i Allsvenskan 2015 är det väl i sanningens namn bara märkligt att tycka att det är konstigt att fylla en liten låda som IP.

 

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close