Travbloggen

Nya framgångar kväll?

Drygt fyra lax gav V5:an i tisdags och mitt förslag satt som en smäck. Det kunde gott ha blivit mycket mer eftersom det enda lopp jag helgarderat så vann naturligtvis favoriten…

Fyra miljoner i jackpot kryddas kvällens V64:a med och det måste vi naturligtvis försöka ta vara på. Jag försöker dansa undan i avslutningen med med tvåhästarslås och gör för en gångs skull ett spiklöst system. Karaktärslöst? Ja, kanske, men jag är ju också en notorisk fegis.

För övrigt så har analyserna även varit lyckosamma i V75-spalten i tidningen. Sex rätt i lördags hade varit sju om Veijo Heiskanen under sina första 40 år som hästchaufför lärt sig att styra ordentligt…

Nåväl! Kvällens godis:

I V64-1 blir Luddes hyperkapable Qahar Q.C. stor favorit.

För stor.

70-procent på en sådan här nyckfull herre, som dessutom riskerar att hetsa upp sig från innerspår, köper vi inte rakt av. Visst är det bästa hästen och en blivande gulddivisionare, men nu är det inte sympati-SM vi håller på med utan totospel. Drygt tio procent på Lugauers Takestwoforatango vill jag absolut ha med. Han och Max The Flax gör upp om segern om/när megafavoriten gör bort sig. Bye bye till de flesta redan efter första avdelningen?

V64-2 innehåller en flock jämna unga orutinerade hästar under kraftig utveckling. Favorit blir en Lars I Nilsson-pålle som inte vunnit på tio försök och har bakspår. Jag helgarderar och höjer ett varningens finger för sexprocentaren Charm Blou – ytterst prisvärd och jag ser egentligen spåret som värsta motståndaren.

Blott sex hästar gör upp i V64-3, men det betyder verkligen inte att loppet är lättlöst. Tomas Malmqvist har hämtat hem Centaure Fromentro från Frankrike och att den bara blir sjuprocentare begriper jag inte. Twister Bi är bra, men blir för stor favorit. Jag helgarderar igen, lutar mig tillbaka och njuter av sporten.

V64-4. Diotima F. har blivit en personlig favorit och hästen höll snyggt till silvret senast i V75. Perfekt läge nu igen gör att det blir förstastrecket, men jag måste ändå ha med Blackmagicwoman Ås som jag tror tar hand om ledningen.

V64-5. När Femming Jensen dyker upp är det egentligen bara att strecka blint, man vet att han kommer med hästar i ordning och Offshore Man har ju onekligen mycket kunnande i sig och comebacken är undanstökad. Springover är förmodligen bästa hästen och i strålande form, men läget är jobbigt.

Wingait Ida i V64-6 har fina förutsättningar och piper nog till ledningen. Men ni vet vad jag sagt om Flemming och hittar han loss med Wink Spot över stressiga 1640 meter tror jag att de sänker allt i spurten.

System:
V64-1: 1,5,7
V64-2: Alla 10.
V64-3: Alla 6.
V64-4: 2,4 (5,6)
V64-5: 4,7 (8,3)
V64-6: 1,5 (2,3)

960 rader – bara att ställa sig i utbetalningsluckan.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close