FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Bengtsson det enda osäkra

Tittade till MFF-träningen på plan 6 tidigare idag.

Gräset var förvånansvärt bra!

Så även om solen inte värmde speciellt mycket fanns det lite vårkänslor med i bilden. Vet inte om jag övertolkade det hela, men det kändes som om majoriteten av spelarna dröjde kvar lite extra ute på gräset när den kollektiva träningen var över.

Baserat på hur det såg ut blir laguttagningen rätt lätt, och trots allt lite svår.

MFF körde nämligen in samma elva som startade mot IFK Norrköping med Rasmus Bengtsson istället för Franz Brorsson.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Och det är just det skiftet som gör det en aning svårt för Allan Kuhn.

Å ena sidan. Det är en semifinal i Svenska cupen, borta mot svårt motstånd i en turnering som med tanke på vad som finns i potten (en titel och Europaspel) måste vara högprioriterad.

Givetvis ska MFF spela med bästa möjliga lag!

Å andra sidan är det en lårbaksida som plågat Rasmus Bengtsson, samma ställe han hade problem med förra säsongen dessutom.

En chansning, en rejäl skada och Bengtsson blir borta ett tag. Så sent som i onsdags var till råga på allt läget osäkert.

När Rasmus Bengtsson pratade med oss i pressen efter träningen konstaterade han att han var hoppfull och om han kände sig lika bra på fredagsträningen var han tillgänglig för spel.

_ De senaste dagarna har det känts bra. Jag löpte så snabbt jag behövde på dagens träning och Jag gjorde ett litet test igår också och löpte nästan max. Då kändes det bra, konstaterade han.

Jag tror att Rasmus Bengtsson spelar mot Kalmar FF och om både han och den medicinska expertisen ger sitt okej tycker jag att det är rätt beslut. Franz Brorsson klarar att ersätta honom på ett alldeles utmärkt vis, men det här är inte en match där man vilar spelare av säkerhetsskäl. Det är den alldeles för viktig för.

……………………………………..

Mycket nöjd med avsnitt 4 i podden Blått snack där vi gästades av Krister Kristensson.

Tack för allt beröm förresten. Krister bjöd verkligen på sig själv.

Har ni inte lyssnat än kan ni gå in här: https://skanesport.se/blatt-snack/

Två kommande podd-avsnitt är redan inspelade, ett med MFF:s vd Niclas Carlnén och ett med MrMadhawk, Johan Svensson – hockeygurun som gillar MFF och kan väldigt mycket om laget från 90-talet och framåt.

Utanför studion passade jag på att fråga Carlnén om hur troligt det är att en ny stor sponsor kommer att slanta upp vad MFF begär och ersätta Tillsammans på tröjbrösten?

_ Det pågår förhandlingar.

Med flera olika företag?

_ Ja.

Hur tror du att det går och när kan det komma ett resultat?

_ Jag har lärt mig att det kan dyka upp så mycket att man egentligen bara kan gissa och en gissning säger ingenting.

Tills vidare är det Tillsammans som gäller.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close