skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Passa på att njuta av en final

Första tävlingsmatchen utanför Malmö vunnen.

Första tävlingsmatchen på gräs vunnen.

Men framförallt:

MFF är i klubbens första cupfinal sedan 1995.

[ad_dropper zone_id=”16″]

För det är ju faktiskt så att Sveriges bästa cuplag med 14 titlar inte bara saknar en slutseger i Svenska cupen de senaste 27 åren. Säsongerna efter 1989 års titel har dessutom bjudit på väldigt få avancemang till semifinal och final.

Finalen -95 är faktiskt den enda MFF nått sedan 3-0-segern över Djurgårdens IF 1989!

Därför hoppas jag att alla som följer och intresserar sig för MFF verkligen förstår att uppskatta framgången nu när det händer igen. Plus njuta av stunden. Det har blivit alldeles för mycket snack om att cupen är den enda vägen till Europa. Så är det, men framförallt är det en titel som står på spel i en turnering där MFF alltså bara en gång de senaste 27 åren varit framme i slutmatchen. Europaspel är mest en härlig bonus.

Inför matchen skrev jag att jag var orolig för planen.

Efter matchen frågade jag Allan Kuhn hur pass dålig den var.

Att den var kass syntes rätt tydligt.

Kom och se själv sa han, lotsade mig och Sydsvenskankollegan Max Wiman förbi ett par vakter ut till Guldfågelnmattan.

Kass är ett milt ord. Den släppte extremt mycket.

Inget ont till dem som sköter fritidsanläggningarna i Kalmar. De hade gjort ett bra jobb med att trots allt fixa till en spelbar plan. Men MFF fick spela betydligt mer långt än det var tänkt.

Det tog också en halvlek att få igång presspelet, som på grund av den dåliga planen var ännu viktigare än vanligt. Till och med avgörande för att kunna vinna matchen. Kalmarspelarna fick inget utrymme eller andrum att komma undan.

När den höga pressen satt där kom målen. Och när Markus Rosenberg kom igång var han matchens store MFF-lirare. Jo Inge Berget var dessutom rejält vass första kvarten efter pausen då allt avgjordes.

Rosenberg är förresten härlig på många vis.

Spelet är redan nämnt. Att han efter ett par straffmissar förra säsongen utan att tveka ändå tog på sig ansvaret som förste straffskytt och sedan sköt på det viset visade att det är han som leder laget.

På sätt och vis går det dessutom att säga att han var tvungen att spela bra.

Han älskar gräs och vill helst av allt spela på det underlaget. Tjatar lite till och med. Så när den störste gräsförespråkaren av dem alla får chansen att spela på en kass gräsplan istället för en jämn konstgräsyta tycker i alla fall jag att han ska visa att han gillar det.

I attityden! I spelet! I målskyttet! Den trippeln satte han.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close