FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

En tredjedel till MFF

Så här är läget just nu när det gäller cupfinalen mellan MFF och BK Häcken på Kristi Flygardag.

Svenska fotbollförbundet arrangerar. Därför hyr man in kompetensen för att göra det från den lokala klubben, i det här fallet MFF. Precis som man gjort vid de landskamper som arrangerats i Malmö.

Efter det att Malmö FF fått betalt för sina kostnader delas överskottet i tre lika stora delar.

En till förbundet.

En till MFF.

En till BK Häcken.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Därmed tjänar Häcken rätt bra på att lotten föll på Malmö. En tredjedel av överskottet från 20 000 är bättre än en tredjedel från 6 400, som är maxkapaciteten på Bravida Arena.

Bortalaget har rätt att kräva 20 procent av biljetterna vid en cupfinal. På Hisingen hade MFF fått 1 280 biljetter. I Malmö kan Häcken få över 4 000.

Men för att maximera publiken förhandlar givetvis klubbarna. Om MFF spelat borta kunde man förhandlat sig till fler biljetter än 1 280, vilket förmodligen skett. Som det nu blev lottat med matchen i Malmö kommer klubbarna att sätta sig ner för att bli överens om hur få av de 4 000 plus- biljetterna Häcken behöver utnyttja.

Någonstans mellan 200 och 500 är mitt personliga tips. Visserligen var det bara ett 25-tal Häckensupportrar på plats i Stockholm när semifinalen mot Hammarby IF avgjordes. Men klockan 19.00 en söndagskväll är ingen optimal restid och nu är det final. Dessutom en match där Häcken kan ta klubbens historiska första stora titel.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close