skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

MFF bör göra som Waldner

För första gången på länge hade MFF medgång i en cuplottning.

Hemmaplan i finalen den 5 maj är givetvis bra. För MFF:s chanser, för uppmärksamheten kring matchen och för publiksiffran.

När MFF har möjligheten att ta första cuptiteln sedan 1989 ska det vara 20 000 åskådare i isregn och sidledsvind.

[ad_dropper zone_id=”16″]

På Hisingen hade det kanske blivit 6 000 och en bortasektion som borde varit 3-4 gånger större.

Vill gärna påminna om att jag innan kvartsfinalerna var spelade sa att det skulle bli Häcken och Malmö FF i finalen. Det kändes rätt givet. MFF har en bra trupp och bäst motivation och Häcken är bra. Jag tror att det är ett topp 4-lag i årets allsvenska. Dessutom är det dramaturgiskt perfekt med ett möte där MFF måste döda ett spöke för att ta den efterlängtade titeln och som bonus få chansen att nå ut i Europa igen.

Egentligen är det inget att hymla om. Häckenspöket finns!

MFF har nu spelat tio tävlingsmatcher i rad mot BK Häcken utan att vinna. Räknar man in träningsmatcherna är det 13 raka. En sådan lång svit kommer givetvis inte till av en slump! Hur mycket som beror på att Häcken passar MFF illa och hur mycket som sitter i huvudena är svårt att säga. Kanske är det till och med en ointressant fråga?

Jag tror i alla fall att det är viktigt att erkänna problemet och analysera det. Vi har gjort så här mot Häcken tidigare, nu ska vi göra det här istället och då kommer det att gå bättre. Och få spelarna att tro på det!

Men framförallt är det viktigt att påpeka att det här är en unik match. Ingen av matcherna i den trista sviten har gällt en titel. Det gör den här!

Jag tror heller inte att det bara är jag som tycker att det är ett perfekt tändmedel för MFF att stoppa just det laget man haft så svårt mot – och fått höra så mycket snack om – att ta klubbens historiska första titel. Häcken har aldrig vunnit SM-guld. Häcken har aldrig vunnit cup-guld. MFF:s facit när de gäller de två kategorierna kan ni.

MFF måste låta BK Häcken märka just den tunga traditionen, både på planen och läktaren.

Jag säger Jan-Ove Waldner.

Förr mig är han Sveriges bäste idrottsutövare genom alla tider. Han har vunnit allt, besegrat hela Kina och mycket mycket mer. Men han hade oerhört svårt att besegra Thomas von Scheele.

Von Scheele, som under många år spelade i MFF, var en tekniker som aldrig nådde topparna Waldner, Jörgen Persson och de andra legendarerna var uppe på, Men han hade förvånansvärt lätt för Waldner och slog honom ofta. Ett tag hade han plusstatistik på honom och det pratades om ett spöke.

Jan-Ove Waldner fick frågan varför han hade så svårt för Chippen, som Thomas von Scheele kallades och svarade lugnt.

_ Han har aldrig slagit mig i en match som gällt ett mästerskap!

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close