NyheterTravbloggen

En naturlig spik på V5

V5 i kväll himma på Jägers och jag är där såklart. Alltid på en tisdag. Trots att vi hamnar i skuggan av V64-banan. Men Tulleman kan man alltid lita på, det vet ni väl?

Snart påsk och en massa att göra hemma i stallet för att få det fint, så här kommer en snabb genomgång utan krusiduller:

V5-1:

Jag gillar ju Gordonston skarpt och i grunden är det här tveklöst bästa pållen i loppet. Men spår åtta är ju en nitlott. Omständigheterna med voltstart och litet fält hjälper förstås och det blir ett litet fält att runda, om nu inte Jocke sätter sig i rygg på Navy Face och fastnar där. Luddepojken kan nämligen mycket väl leda hela vägen. Om inte…. Usain Colt brisar till spets från sitt springspår. Knepigt trots allt. Jag fegar ur och helgarderar.

V5-2

Torsk i lottningen igen för den jag gillar mest  Västerbovivann. Men här det lång distans och gott om tid att runda på. Om kusen behagar att springa runt utan att hoppa på vägen, vill säga. Vilket inte är helt säkert. Cashier Center kan kanske leda hela vägen? Ska bli intressant att se om Smaragd kan utmana om ledningen från springspåret, i så fall blir han nog svårtuggad.

V5-3

Thunder Bull (blixt-tjuren) låter ju onekligen som en vinnare… Med två raka och från ett förstaspår kan det vara en spik. Meeen… jag undrar vad Pekka Lähdekorpi kan hitta på med Spring Moon som har snabba hovar. Och Emiljoel är snabb ut. På stora lappen plockar jag på dessa för utdelningen skull. Thunder Bull är trots allt en 38-procentare i ett rätt lågklassigt race.

V5-4

Lovande Friend Of Nature debutvann på 17,4 och har 20 meters försprång på de som ser ut att kunna vara värst emot. Detta tar Luddepojken hem. Omgångens singel!

V5-5

Johnny Takter blir storfavorit med Ola Samuelssons Hiason Arvells… men ett åttondespår bakom bilen känns inte särskilt kul. Läge för att gardera såklart. Lätt blir det dock inte eftersom värsta hoten dessutom har bakspår.Kanske läge för spårgynnade Knock Nevis (Kolgjini igen) eller Zorn Brick med Jocke? Ja varför inte.

Stora V5-systemet (864 kronor):

V5-1: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

V5-2: 1, 2, 6, 7, 8, 11 (4-9)

V5-3: 1, 4, 6 (7-5)

V5-4: 3: Friend Of Nature (10-4)

V5-5: 1, 2, 8, 10, 11, 12 (6-4)

Lilla V5-systemet (288 kronor):

Spik även på 1 Thunder Bull i V5-3.

Lycka till och glöm nu inte kolla min V75-analys i Skånesport.se som kommer ut på torsdag! Teckna en prenumeration för tusan, det kommer att löna sig att följa Tulleman. . .

Relaterade artiklar

Back to top button
Close