FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Dags att plocka fram alla K:na!

Jönköping Södra var inte bara nykomlingspiggt utan bra på riktigt.

Det var inte MFF.

Inte i närheten.

Och försvarsspelet var pinsamt.

Pawel Cibicki gjorde två mål och vann matchen i matchen mot Vidar Örn Kjartansson i utklassningsstil. Men det gäller att inte sväva iväg. Hade Markus Rosenberg mött MFF:s försvar hade han gjort fem!

[ad_dropper zone_id=”16″]

Det har pratats mycket om Allan Kuhns tre K:n.

Kärlek är bra, har varit nyttigt och kommer att vara nyttigt. Men nu är det dags att plocka fram de två andra K;na.

Krav! Det här var inte okej.

Och konsekvens! Kuhn har varit tydlig med att spelar man inte bra nog en längre period i den konkurrens som finns i MFF-truppen är det bänken som gäller.

Vidar Örn Kjartansson är säkert en duktig spelare. 25 mål i norska ligan gör man inte om det inte finns en stor kvalitet i kroppen. Och jag köper att han ska få lov att spela sig i form och sakta, men säkert komma upp i nivån han köptes för att hålla. Men nu är det dags för pausläge. Guillermo Molins ska vara anfallsreserv i första hand. Mot Jönköping Södra var han på sina 30 minuter betydligt bättre än Vidar Örn Kjartansson som starter.

Markus Rosenberg är alltid bra. I nästa match bör han ha Guillermo Molins bredvid sig i startelvan. Eller Jo Inge Berget. Han är just nu också bättre än Örnen som forward. Pawel Cibicki var det också på onsdagskvällen, men han är utlånad – för hela säsongen.

Backlinjen var direkt svag, trög och långsam och Kari Arnason var tillbaka i något slags brittiskt mittbacksspel från Tipsextra-perioden. Eller modell Tim Parkin, som spelade i MFF för 100 år sedan, känns det som.

MFF var då ett för spelande lag för att ha Parkin.

MFF 2016 är också ett spelande lag och vill till och med vara ett possessionlag med en briljant fotboll. Jag tror på Allan Kuhns och Daniel Andersson idéer om hur MFF ska spela. Men jag är just nu livrädd för att MFF inte fullt ut har pjäser som kan leva upp till de förväntningarna och helt enkelt inte passar in i filosofin. Jag tror fortfarande att jag har fel där och att kvalitén och förmågan i mittförsvaret finns. Inte minst hos Rasmus Bengtsson! Och platsar man i det isländska landslaget ska den finnas där också. Men det gäller att plocka fram den. Snabbt!

Mot Jönköping Södra fanns det nämligen ingenting – absolut ingenting – som gav mig hopp. Om Pawel Cibicki vann kampen mot Vidar Örn Kjartansson med 5-0 vann IFK Norrköpings mittbacksspel från premiäromgången mot MFF:s mittbacksspel mot Jönköping Södra med 10-0.

Frågan är dock om Allan Kuhn vågar plocka fram krav- och konsekvens-lådan och låta Franz Brorsson eller Felipe Carvalho spela istället för Kari Arnason i nästa match? Eller åtminstone ta fram hårtorken?

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close