Travbloggen

Spika prinsessan

Efter lite extra betänketid kommer här funderingarna inför kvällens stress-86:a. Jägersro delar omgången med Solvalla vilket borde garantera minst fyra rätt för mig. Vad som händer i Lappland kan jag inte riktigt ta ansvar för.

V86-1:

Jag gillade verkligen vad jag såg av Udessa Degli Dei i debuten. Vilket ämne! Nu ställs hon mot en dam som mycket väl kan vinna Oaks eller E3 – eller både och? Razzmatazz Face är hur som helst någonting alldeles extra. Visst finns det formstarka och mer rutinerade hästar på bakspår, men jag har svårt att se hur dessa båda töser på start ska kunna undgå att vara etta-tvåa. Exakt i vilken ordningsföljd vill jag låta vara osagt.

V86-2:

Vår gamle vän Nimbus C.D. gör årsdebut. Hästen som inledde så starkt för Per Nordström men sedan köptes av “Sudden” och blev en elithäst hos Stefan Hultman. Nu är siktet inställt på Elitloppet och för Pasi Aikio som tagit över hjärtsjuke Hultmans stall är detta lopp oerhört viktigt. Inte minst med tanke på att stallets hästar inte presterat speciellt bra tidigare när de väl kommit ut. Över lång distans kan det gå fel och jag garderar med en annan gammal kompis; Opitergium samt Quid Pro Quo. Heltäckt.

V86-3:

U.S.Dollars har två lopp innanför västen och har sett mycket fin ut när han vunnit dem båda. Nu bär det tidigt av till ledningen och 35 000 kronor i andrapris är inte fy skam.

V86-4:
En Visbyhäst med två raka blir storfavorit i ett treåringslopp med fina hästar under utveckling. Garderingen är given och jag ta med alla sex. Lyckas Adrian Kolgjini få runt Robina Face felfritt tror jag att det är hästen att slå. 15% = mumma.
V86-5:
När Conrad Lugauer årsdebuterar hästar behöver de sällan något lopp i kroppen. Här plockar han ut toppstammade Sahara One som trots sin orutin visat sig vara synnerligen kapabel. Allt annat än spets när “Connie” har har springspår är oacceptabelt och jag lutar mig tryggt tillbaka i spikfåtöljen.
V86-6:
En annan Jägersropålle som gör spännande årsdebut idag är Princess Face. Familjen Kolgjini skickar upp sin springare i ett tunt sjuhästarsfält på Solvalla. Tredjespår till dödens? Det är lugnt. Prinsessan vinner detta fram- och baklänges. Motståndet består mest av andra årsdebutanter eller vekare pållar som som väl ingen riskerar att få söndertryck.
V86-7:
Officer C.D. blir klar favorit, men han riskerar att bli utsvarad och jag anar överpace i detta lopp. Jag garderar så mycket det bara går och för alla DD-nissar som jagar höga odds så vill jag absolut nämna 9 Vice President. En vass farthållare som är kuskförstärkt till tusen,  fått ett lopp i kroppen och har perfekt smygläge. Två procent i nuläget! 2 King Sir Kir trodde jag skulle vinna Derbyt i augusti i fjor. Kul årsdebut nu och Svensson har stallet i form.
V86-8:
Sjufaldige miljonären 3 Uncle Lasse har meriter som få andra och matchas mot Elitloppet. Hästen har dock gjort en total omställning i livet och Melanders hästar brukar starta sig i form. Den känns rolig att gardera och jag tar med en kvintett som ger bra betalt.

System:

V86-1: 2,4 (5,7)

V86-2: 3,4,5 (1,2)

V86-3: 5 U.S.Dollars

V86-4: Alla sex (5,6)

V86-5: 6 Sahara One (8,7)

V86-6: 6 Princess Face (7,3)

V86-7: Alla tio (3,9)

V86-8: 3,4,5,6,8 (1,10)

1800 rader kostar 450 kronor


Relaterade artiklar

Back to top button
Close