FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Ett anfallspar att älska

Jag utgår från att Guillermo Molins startar mot GIF Sundsvall.

Allan Kuhn vill inte bekräfta utan nöjer sig med ett “vi får se”.

Men när MFF på lördagen körde den sista öppna träningen inför matchen var det Gische och Markus Rosenberg på topp. Dessutom är det ju dags!

[ad_dropper zone_id=”16″]

Och den MFF-supporter som inte får kittlingar i magen av att se Molins första allsvenska match från start på 680 dagar måste vara mer eller mindre bedövad. Det kan ju heller inte bli mer MFF än ett anfall bestående av Guillermo Molins och Markus Rosenberg. Något som faktiskt bara hänt en gång tidigare, i träningsmatchen mot HJK Helsingfors.

Petningen av Vidar Örn Kjartansson är naturlig eftersom han hittills inte har levt upp till förväntningarna, men innebär inte att vi har fått facit om han är en misslyckad värvning.

Det känns som om han är beroende av inlägg, som nästan ingen i MFF slår.

Det känns också som han kan vara extra effektiv mot lag som backar ner och parkerar en gammal hederlig Gefle-buss i eget straffområde, vilket färre och färre lag gör numera mot MFF.

De mindre lagen i cupen gjorde det inte, Jönköping Södra gjorde det definitivt inte och GIF Sundsvall kommer nog heller inte att göra det.

Men hans tid kommer.

I väntan på det är det rätt givet att Allan Kuhn lever upp till det han sa när han presenterades som ny MFF-tränare. De två på topp och de två kantspelarna ska göra poäng, mål eller assist, annars blir det bänken.

I övrigt blir det bara en förändring i startelvan. Vladimir Rodic är tillbaka efter sin korta sjukperiod.

Många har efterlyst en petning av Kari Arnason i mittförsvaret och han var verkligen inte bra mot Jönköping Södra. Han gjorde ett par grova misstag och synkade heller inte alls i samarbetet med de övriga i backlinjen.

Men det var väldigt mycket annat som gick fel i försvarsarbetet. I hela laget. Om inte alla gör sitt jobb blir mittbackarna extra utsatta i sättet Malmö FF valt att spela och laget är fortfarande inne i en period där man lär sig. Att efter seger i fem av tävlingsmatcher plötsligt få panik efter en enda förlust – hur klantig den än var – låter inte som en bra idé.

Dessutom är Kari Arnason själv ytterst väl medveten om att han var dålig mot Jönköping Södra.

Egentligen räckte det med att lyssna på vad han sa när han kom in i pressrummet efter den stängda söndagsträningen.

_ Det var nog min sämsta insats på tio år! När felen kom började jag tänka på att undvika att göra fler, blev passiv och fortsatte att göra fel.

Han vill ha revansch. Jag tycker att det rätt givet att han ska få chansen att ta den.

Glöm heller inte för en sekund att Sundsvallsmatchen är viktig. Ett mästarlag brukar förlora fyra-fem matcher på en säsong. Magplasket på Stadsparksvallen innebär att MFF redan förlorat en efter två spelade omgångar. Det går givetvis att reparera. Men två förluster på de tre första är som att sticka fram huvudet i giljotinen.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close