Travbloggen

Supermackan kan ha en V5-vinnare

V75 på hemmaplan på lördag. Det blir smaskens det och mina tankar inför det hittar ni som alltid i papperstidningen.
Inte prenumerant ännu?
Om V75-loppen på lördag kommer att vara sönderanalyserade och synade in i minsta detalj så är det raka motsatsen i kvällens V5-omgång. Egentligen gillar jag de här undangömda V5-omgångarna bäst. Folk framför datorn går blint på streckprocent och ATG-tipsnissarnas stollesnack och spelar för små system.
Vi andra kan ta vara på det och det är sådana här kvällar det brukar löna sig att vara på plats, se värmningarna och hitta de kreatur, två- som fyrbenta, som “har dagen”.
V5-1:
Vivo Per Lei har framspår, går ner i klass och startar på Jägersro, den enda bana han vinner på. Behöver man ens fundera på gardering då?
Tja, det kan man väl göra om man är sådan lagd, men jag spikar utan att tveka. Detta trots att Det är K.H.K.Boko startar med ett par lopp i kroppen. Det är en klasshäst som jag jagat i evigheter och därmed ligger ordentligt back på. Vi tar betalt nästa gång, okej Fredde?
V5-2:
Omgångens sparlopp. Överlever vi bara detta handlar det mest om hur mycket vi ska vinna en timme senare. Om de behövs rullebö eller truck för att hämta ut vinsten från luckan.
Made In Italy är lätt att tycka om. Det osar klass. Men nu är det knepiga förutsättningar. Bakspår på tillägg och hästar på start som kan springa 1.12 lite drygt sista kilometern. Hästen ska med på lappen, men draget står på start. Mr Rekatochklart galopperade bort en trolig seger i slutsvängen senast, men jag tycker ändå att det såg bättre ut än tidigare. Nye tränaren Jerry Riordan borde kunna hitta någon spak att dra i eller knapp att trycka på inför denna gång. Förr eller senare “måste” det lossna och spelvärdet på den här kan bli fint.
V5-3:
Låg jämn klass och lärlingslopp. Jag är redo att överge skeppet. Kvinnor och barn först. Helgardera för guds skull – vem som än blir favorit blir överspelad.
V5-4:
Diotima F.ska såklart vara favorit. Han var ute i en V75-final senast b´men blev tempotorsk i kön. Bara glöm. Nu är motståndet ett helt annat, men hon riskerar ändå att gå ett liknande öde till mötes från sitt bakspår. Om inte Takter kör fram i dödens förstås. Jag måste gardera och Kax the Flax gör en spännande årsdebut. Axel får jama hur mycket han vill om låga förväntningar – har han skött vinterträningen ordentligt ska hästen segerstrida här.
V5-5:
Väldigt öppet och jag undrar inte om familjen Kolgjini kan skrälla till här. MFF:s Markus Rosenberg är med och äger Odd Face som verkar klart uppåt för dagen. Resultatraden är missvisande, spåret perfekt för att smyga ed i draget och det luktar överpace lång väg. Wingait C.H. är en vass rygg och kanske rentav förstastrecket i loppet, men här är det många om budet. Räcker sex streck? Jag hoppas verkligen det…
System:
V5-1: 3 Vivo Per Lei  (8,1)
V5-2: 5,15 (12,4)
V5-3: Alla 10 (8,5)
V5-4: 1,2,3,4 7,8,10 (6,9)
V5-5: 1,2,3,5,6,9 (11,12)
840 rader.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close