FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Konate och Rakip i elvan

Enock Kofi Adu och Andrers Christiansen saknades på dagens MFF-träning.

Adu är fortfarande inte helt okej efter att ha stukat foten innan matchen mot Jönköping Södra och AC har besvär med ett sår på knäet som han fick i matchen mot GIF Sundsvall. Såret är sytt, stramar lite och han går på antibiotika för att påskynda och underlätta läkningen. Adu ska testas i helgen och med AC ska det inte vara någon större fara.

MFF tränade med följande A-elva:

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Pa Konate – Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Jo Inge Berget – Markus Rosenberg Guillermo Molins.

Vladimir Rodic och Yoshimar Yotún kördes alltså i B-uppställningen.

[ad_dropper zone_id=”16″]

_ Vi får se hur det blir. Men jag var inne i sex timmar på min lediga dag igår och funderade bland annat på hur vi ska få bättre balans i laget, berättade Allan Kuhn.

I de analyserna har han haft hjälp av bilderna från en ny kamera som filmar aktionerna uppifrån i matcherna på Swedbank stadion.

Träningsschemat har dessutom ändrats, på initiativ av spelarna. Från början låg dagens pass, lördagens och söndagens på konstgräs på Malmö IP och Limhamns IP. MFF spelar ju borta mot Elfsborg på plast på måndag. Nu körde man på plan 6 idag och ska även vara där, eller på plan 5, imorgon. Söndag kör man inne på Swedbank stadion. Bara gräs alltså.

_ Spelarna fick säga sitt och ville ha det så. Då är det klart att vi lyssnar, konstaterade Kuhn.

Någon särskilt bra plan bjuder dock inte Stadionområdets träningsyta på. Kohage kallade Anton Tinnerholm den när han lämnade träningen. Och mitt i tvåmålsspelet skrek Markus Rosenberg.

_ Fan också, jävla pissegräs.

Det stoppade inte Markus från att vara riktigt bra, stora delar av passet bättre än de andra.

Träningen var ovanligt lång. Det är träningsfritt imorgon och Allan Kuhn ville köra igenom spelarna lite inför ledigheten.

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close