Travbloggen

Jordbävningsvinnare

Nej men ser man på. En liten undangömd vardags-V5:a i resterna av V75-festen. Sådant gillar vi sanna Jägersrostammisar.

Här kommer genomgången:

V5-1: Högsta klassen och väldigt öppet. Om det inte vore för att Elmer Gold har spetsläge från innern. Han har inte fått någon vidare utdelning i rikstoton, men är nu nere i en helt annan klass. Kapable British Steel med lopp i kroppen känns ändå intressant att gardera med. Stallet har höga förhoppningar på den här herren och med ett lopp i kroppen borde det kunna hända grejer nu,

V5-2: Många orutinerade hästar i ett 15-bakom.bilen-lopp. Det skulle inte förvåna om halva fältet är puts väck efter första sväng. Jag har följt Earthquake Neo ett bra tag och snart måste det lossna på den här kanten. Hästen går bäst i dödens och det brukar vara ledigt. Senast travade hästen nytt rekord – 14,7 över aktuell distans, och den tiden är det bara en annan häst i fältet som mäktat med. En titt i strecklistan säger EN procent. Den här Kalmarpållen måste med på allt.

V5-3: Med jämna mellanrum får Kent Knutsson fram hästar som tål hans stenhårda träningsupplägg och dominerar på travbanorna. Bound For Glory är den senaste i raden. Femåringen har bara gjort sju starter, men imponerat stort mest varje gång – inte minst senast då han travade en 1.14-tid över lång distans.

De flesta väljer att spika, så även jag. Värsta hotet Mellby Duke gör årsdebut och börjar knappast bråka om ledningen då. Speciellt inte eftersom det handlar om lång distans. Även fine Sevilla gör första starten för året – den passar vi, nästa gång…

V5-4: Usain Colt är såklart bästa hästen, men han blir väääääldigt stor favorit tack vare sina två raka segrar på 1.12-tider. Det får inte strula för mycket på vägen nu och jag tar gärna med ett par bedövare. Vice President är på gång och har nu framspår – pass upp.

V5-5: Ännu en favorit från bakspår i form av Borninparadise. Hon är bra, men inte typen som bara rundar ett gäng i sin klass. Jag vill hemskt gärna se Beachmountain G. i ledningen här – då kan det bära hela vägen. Sedan går det naturligtvis inte att ta bort Helena Burman-tränade hästar i form, som Bara Min. Räcker sex streck? Låt oss hoppas det…

V5-systemet:

V5-1: 1,5 (2,8)

V5-2: 2,3,4,7,8,10,14,15 (1,6)

V5-3: 7 Bound for Glory (6,8)

V5-4: 2,3,5,7,8,10 (6,4)

V5-5: 2,4,6,8,9,11 (10,3)

576 rader

Relaterade artiklar

Back to top button
Close