Travbloggen

TV-system ikväll

Trav på en onsdag. Det är lite som julafton den 27:e.

Ikväll körs V86:an tillsammans med Solvalla vilket innebär att halva omgången är fullt greppbar och övriga lopp är en uppförsbacke i motvind och hagelstorm.
Nåväl. Jag räknar som alltid med god återbäring och presenterar analysen här:
V86-1:
Vilket race! Vi vet fotfarande inte hur bra Jairo är – segrarna som han staplar på varandra blir av allt mer imponerande stil. Nu har skjutare som Chivas Boko och Twister Bi båda fått spår invändigt och jag gissar att det blir syn på Lövgrens springare denna gång. Gardering!
V86-2:
Ett getingbo. Jag länge haft ett gott öga till Basic och när denne senast debuterade för familjen Goop genom att vinna på övertygande sätt börjar jag förstå hur rätt jag haft. Hon är bara tredjehandare nu, men ändå första strecket av flera. Jag känner doften av överpace lång väg och är inte överdrivet rädd för bakspåret. BG har ju aldrig fått sämre än tredje ytter någonsin.
V86-3:
Eldrick Boko är såklart bra, men 66 procent på honom och 11 procent på Hades Håleryd är ju bara ett skämt. Jag tror inte att det skiljer många tiondelar mellan hästarna. Vilket lås.
V86-4:
Sju hästar gör upp om 100 lakan och en Salmela-pålle blir storfavorit på 64 procent. Det är inte berättigat, speciellt inte eftersom det lär bjudas svar inifrån. Jag streckar hela högen och hoppas att det äntligen lossnar för Ricochet Face som nu får Adielsson i jollen.
V86-5:
Ibland får visa hästar en helt otippad formknäpp. Det sjuåriga danska stoet Silent Night är ett sådant exempel. Plötsliga rekordsänkningar och raka segrar på snyggt sätt belönas med sex procent på strecken nu. Vi har sett danskarna städa av i för billig klass tidigare. Pass opp! Sedan ger jag naturligtvis inte upp med Diotima F, trots att Untersteinerligan har möjlighet att råna loppet.
V86-6:
Linslusen A.U. från innerspår. Mer spets-och-slut blir inte ett race. Spika och bläddra blad.
V86-7:
Takethem från innerspår. Mer spets-och-slut blir (nästan) inte ett race. Spika och bläddra blad.
V86-8:
Nuncio ska vinna Elitloppet gastar folk om. 64 procent på en sådan häst som matchas mot helt andra uppgifter – och som dessutom blir över från innerspår?
Nej tack. Den gamle jägerskrigaren Nimbus C.D. har nu ett lopp i kroppen och har betydligt mer att bevisa. Lyckas Örjan köra sig till ledningen utan att det kostar för mycket bör det bli seger – mitt givna motdrag.
V86-1: 1,3,7 (4,2)
V86-2: 1,3,5,6,11 (4,2)
V86-3: 3,4 (9,10)
V86-4: Alla sju (7,4)
V86-5: 1,3,5,9 (4,1)
V86-6: 1 Linslusen A.U.
V87-7: 1 Takethem (3,5)
V86-8: 4 Nimbus C.D. (3,2)
840 rader kostar 210 spänn

Relaterade artiklar

Back to top button
Close