skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Äntligen dags för Adu

Förra året startade Enock Kofi Adu i 24 matcher och hoppade in i tre i Allsvenskan.

I år har det redan avverkats åtta omgångar utan att han fått en enda minuts spel. Nu talar allt för att det blir en ändring.

Strax före dagens träning fick MFF förhandsbeskedet att Oscar Lewickis avstängning blir en match och att den ska avtjänas på lördag mot Gefle IF. Sedan tränade MFF med följande startelva:

Johan Wiland – Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Franz Brorsson, Pa Konate – Tobias Sana, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem – Guillermo Molins, Vidar Örn Kjartansson.

AC och Adu på mitten alltså.

Äntligen!

[ad_dropper zone_id=”16″]

Ända sedan Enock Kofi Adu kom till MFF har han varit en av lagets absolut bästa spelare. Inte alltid, men ofta nog. Dessutom känns han och Anders Christiansen som en mycket spännande kombination.

Alla rapporter från MFF:s U21:s 5-0-seger borta mot IFK Göteborg säger dessutom att han var riktigt vass i den matchen.

Kunnandet finns där, formen också. Möjligheten att sätta in honom utan att det blir snack om petning av Oscar Lewicki finns också. Bara att köra.

Jag hade spelat Adu även om ingen spelare varit avstängd, men det kvittar.

Jag hade satt in honom så fort som överhuvudtaget möjligt när Lewicki blev utvisad i cupfinalen mot Häcken. Hans lugn, bollkontroll och sättet att hitta ytor där han alltid är spelbar hade varit guld värd 10 mot 11 (eller 9 mot 11 minuterna Pa Konate blev lindad vid sidlinjen). Efter ett tag kombinerat med Felipe Carvalho därframme för att hålla kvar bollen och nicka på de fasta situationer som alltid kommer även med en man mindre. Men det är heller inte relevant nu, det bara spär på bitterheten.

Det viktiga är att det ska bli riktigt kul att äntligen se Enock Kofi Adu på ett MFF-mittfält igen!

Allan Kuhn var förresten på plats i Göteborg och såg 5-0-segern och Adus insats. Efter träningen påpekade han också att om Adu får spela – den garderingen gör ju alla tränare – är det mer tack vare den matchen än träningarna.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close