NyheterTravbloggen

Join the Joyride med Uhrberg

Fantastiskt väder men för kallt i vattnet ännu och för varmt för trädgårdssittning. Alltså: Perfekt kväll för en kväll på Jägers. Eller hur? Jag vet i varje fall var jag kommer att befinna mig om ett par timmar.

Javisst, det är bara en V5:a på programmet. Men än sen? När jag var som flitigast ute på banorna fanns det inget annat. Och det var hur kul som helst ändå. Skippa snobbattityden och plocka fram startlistorna bara.

Jag kan dessutom bjuda på en klaring direkt i V5-1. Så har du bara fyra lopp att reda ut sen. Läge för att fylla på morgondagens löning. Förutsatt att det finns nån cash kvar i börsen så här dagen innan vill säga. . .

Sören Norberg har jag alltid gillat sen han fyllde på min plånbok för 100 år sedan när Viktoria Eriksson vann med  skrällen Brooklet Valley i Johan Jacobssons Minneslöpning. Norbergs träningsprodukt. Eller… okej, det var Viktoria jag gillade. “Jag spelade på den som såg snyggast ut” sa jag till polarna. De fattade inget förrän jag hämtade ut i luckan.

Fast i kväll är det Sören som står i fokus. Eller åtminstone en av hans hästar. Han kör själv Bambolero och lånar ut Joyride Cane till Thomas Uhrberg från ett springspår. Tidig ledning och sedan kör Uhrberg bara ifrån dem. Inget snack.

I V5-2 sitter Paula Pettersson upp bakom Johan Untersteiners Westline och det kan vara spets och slut – hämta ut – även här. Men det handlar om en lärlingsmatch med hyggligt jämna kusar så jag låter det här loppet kosta några streck.

Luddeponken presenterade Polycrates Face i en dunderförfattning i Halmstad senast då Christoffer Eriksson bombade runt på 13,8/2160. . . En sådan prestation till kan fälla avgörandet i V5-3 men Going Kronos-sonen har oroväckande många galopper i bagaget så jag streckar på även här. Thomas Uhrbergs Radiation från ett innerspår är ett givet streck, förstås. Och vad kan Johnny Takter göra när han hoppar upp bakom Pokemon Ås? En bra häst som för första gången sedan Hedenhös får en toppkusk i vagnen. Spännande. Christoffer Eriksson rattar Björn Lindbloms Robros Brazza – årsdebut men en tuffing som kan välta allt med klaff på loppet.

Klurigt även i V5-4. Jag tippar danskt. Morten Juul har hittat en vettig uppgift åt Faust Boko och Birger Jörgensen missar sällan upplagda lägen. Men här finns flera kantbollar. Knock Nevis från Kolgjinistallet, Lugauers Bennet och Uhrbergs Quattro Töll bör alla passas. Korsdraget? André Eklundh och Bertrand. Se upp för den fyraprocentaren (just nu)!

Nöjer mig med två i V5-finalen. Johan Untersteiners Scarlet Knight-avkomma Disco Volante debutvann på 15,2 och är den som ska besegras här. Men Kolgjinistallets M T Lancelot från innerspåret är värd att dubbla systemet med. Vill du spela för halva priset så spika för all del Disco Volante. . .

Systemet:

V5-1: 6 Joyride Cane (4-9)

V5-2: 2, 3, 4, 7, 8, 9 (5-1)

V5-3: 1, 2, 5, 7, 8, 10 (4-3)

V5-4: 2, 3, 4, 6, 7, 9, 10, 11 (1-12)

V5-5: 1, 4 (6-3)

Summa: 576 rader

Med spik på 4 Disco Volante i V5-5: 288 rader

Nu tar vi dem!

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close