skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Rättvisan segrade

SvFF har rättat sina fel i matchprotokollet från MFF:s 4-1-seger i Östersund.

Ni kan historien.

Magnus Wolff Eikrem blev bestulen på en solklar assist när han hur snyggt som helst direktmötte en hörnretur till ett inspel till Vidar Örn Kjartansson. Örnen sköt direkt på passet så det fanns liksom ingen tvekan,

Sedan hände samma sak vid MFF:s fjärde mål. Mattias Svanberg blev inbytt och i sin allsvenska debutmatch skog han en lång svepande boll i djupled som Vidar Örn Kjartansson sprang loss i djupled och nätade på. Lika solklar den. Till och med ännu klarare.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Förbundet ska givetvis ha beröm för att man går in och rättar när man bli uppmärksammat på uppenbara fel. Åtskilliga MFF-supportrar har också stor del i det positiva eftersom de mailat och hört av sig till förbundet.

Inte så viktigt säger säkert någon klapphatt.

Då blir jag arg.

Magnus Wolff Eikrem har nu nio istället för åtta assist i passningsligan, som han leder fullständigt överlägset (tvåan Astrit Ajdarevic från Örebro SK har fem). Klart att han ska få tillgodoräkna sig alla assisten han faktiskt gör. Inte minst för att han är på väg att slå alla tiders passningsrekord i Allsvenskan. Ifjor vanns till exempel passningsligan på tio. Han ligger dessutom högt i poängligan.

För 17-årige stortalangen Mattias Svanberg var det alltså den allsvenska debuten. En alldeles särskild match i en spelares karriär. Tro mig, jag har intervjuat många spelare genom åren. Debuten är alltid ett minne de vårdar. Om man då med bara dryga tio minuters speltid dessutom kommer med i protokollet med en passning är det ju alldeles självklart att man ska få den passningen i de officiella protokollen.

Överhuvudtaget tycker jag att vi är alldeles för dåliga på att uppmärksamma statistik, rekord och sådana saker. De sm känner mig vet att jag ogillar mycket i amerikansk lagidrott, men i det fallet är dom överlägsna i USA. Både från klubbarna, förbunden och media.

Allsvenskan har fått ett lyft. Då kan man inte ta statistiken med en klackspark.

Det är heller inte bara SvFF:s fel. En representant från varje klubb får titta på matchrapporten och komma med önskemål om ändringar. Det får inte bli en rutinsyssla med vänster hand utan måste tas på fullaste allvar. Annars får man lämna över det till någon som gör det.

Den här historien slutade i alla fall bra. Tack för det!

Jag frågade förresten en kollega som har järnkoll på ishockeyn i SHL och Allsvenskan. Där har man sekretariat och är bättre på att hålla koll. Men hen var rätt klar i sin uppfattning. Det är inte perfekt i hockeyvärlden heller, långt därifrån. Mycket blir tyvärr fel där också.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close