Travbloggen

Två starka spikar

Tillbaka i vardagen efter Elitloppshysterin. En V5:a, eller snarare V3:a, ska köras på Jägersro och det finns gott om intressanta drag.

V5-1:
För ett drygt halvår sedan tog Owen Face skalpen av självaste Nuncio i ett BC-försök. Därefter har karriären inte lyft på det sätt man hade kunnat hoppas. Hästen har ännu inte vunnit i år på sex försök, men nu måste det väl ändå vara dags? Lång distans passar perfekt och formen är betydligt bättre än raden. Glöm konsonanterna i Gävle senast – allt blev knas i starten då. Nu är det återigen passande lång distans och varken bakspår eller motstånd skrämmer mig. Spik.
V5-2:
Flera om budet och en intressant spetsstrid. Jag tror inte att Staro Jersey Side an förvalta sitt innerspår till ledning och då kan vad som helst hända. Pot Success kan blir den som leder loppet väldigt länge och Wonderboy kommer verkligen med formen i zenit. Sedan finns det ett par knasbollsstreck också. Yoda T.Dream visade en markant förbättring senast och kanske bllir det skoryck nu? Tre procent är hur som helst bara löjligt. Ken Ecce är ju verkligen i zonen nu.
V5-3:
Här har jag bestämt mig för att det kommer att skrälla. Lynniga och ojämna ston som med spårtrappans hjälp är väldigt jämna. Tio hästar är streckad på under 10 procent och jag håller det rentav som troligt att någon av dem är först i mål. Varför inte treprocentaren Barkås Suprise som kan vara den speedigaste damen i fältet – och bara är streckad på tre procent. Flera pållar kan dessutom öppna snabbt, men ingen av dem känns som en kämpatyp i front.
V5-4:
Vivo Per Lei har en perfekt uppgift här. Spetsläge, blöta motståndare och behaglig distans. Takter kan sätta upp vilket tempo han vill första varvet för att sedan köra 1.10 sista 800. Då kommer ingen att kunna plocka ner honom.
V5-5:
Proserpine har jag klyddat med en halv evighet utan att få ordentlig utdelning. Men nu har jag en känsla av att det kan vara dags.Fint inne i loppet, startsnabba ryggar och helt bortglömd på strecken. Mitt förstastreck och en chansspik till de mindre systemen. En sådan som Alfa Tesoro vill man dock inte spricka på. Vacker som en tavla och kapacitet som duger en brit bit över nuvarande klass – äntligen ett vettigt läge denna gång.
System:
V5-1: 9 Owen Face (3,6)
V5-2: 1,2,3,4,5,7,10 (9,11)
V5-3:  Alla 14 (11,4)
V5-4: 5 Vivo Per Lei (10,6)
V5-5: 1,2,3,4,9,12 (7,10)
588 rader

Relaterade artiklar

Back to top button
Close