Travbloggen

Takter ramar in

Trav och varma sommarkvällar. Det blir inte så värst mycket bättre i livet och på V64 utgår jag ifrån att semesterkassan drygas ut ordentligt. Här kommer analysen:

V64-1:
Det finns ingen anledning att gå emot favoriten Pajas Face här. Hästen har verkligen gått starkt i betydligt tuffare gäng och kliver nu ner i klass, från Allsvenskan till division ett södra, ungefär. Lars I Nilsson har knallform på sitt stall, Takter är hur säker som helst och det blir med största säkerhet ledningen. Bara akut korsförlamning 200 kvar emot.
V64-2:
Okej för att jag gillade hur Diamond Mearas avgjorde i sin tävlingsdebut senast, men att göra hästen till megafavorit på E N enda insats känns lite väl hårt. Hon möter trots allt pålar som varit ute i stora årgångslopp, som Absolut Gehör som kvalade in till Uppfödningslöpningen. Dessutom har Muggen ett fint sto i Flicka River som presterat 1.14-tider på distansen. Given gardering.
V64-3:
“Snabblopet” står mellan fyra hästar där den som får bästa resan lär vinna. Tio procent på Scirocco Sisa är det mest intressanta i mina ögon. Juul har ju härlig snurr på grejerna just nu och jag anar att det kan bli lite överpace i detta lopp.
V64-4:
Detta blir ett sparlopp. Veckans stallskrik är tveklöst 8 Tetraone Jet som återkommer efter vila. En otursförföljd strulpelle med skyhög kapacitet. Men att bli favorit från spår åtta bakom bilen med sådana förutsättningar känns inget vidare. Den som kommer till tät av Asta Derm och Aisha Simoni blir svår att slå – dessutom vill jag gärna ha med Cabtabs Alfa som kan få ett passande lopp i draget. Bara hon håller sig lugn i starten – till skillnad från senast,
V64-5: Buick Brodde på knallformen eller Igor Ribb på läget? Det är väl hugget som stucket, men det intressanta är hur det ser ut streckmässigt bakom dessa båda. Att en sådan som Goodhands Ray är bara streckad på sju procent och det känns ju bara löjligt. Rygg på en hårt dragande Igor hela väggen och sedan attack 200 kvar? Ja tack…
V64-6:
Jag ska villigt erkänna att jag var på väg att sortera in Mr Hot Shot i facket för överskattade och enkla pålar, men insatsen senast skvallrade både klass och toppform. Jag har försökt att hitta någon invändigt som är beredd att svara ut i kampen om ledningen, men hittar ingen. Det borde innebära spets in i första sväng och därmed toppchans.
Systemet:
V64-1: 2 Pajas Face (5,3)
V64-2: Alla 9 (8,9)
V64-3: 1,4,7,8 (3,6)
V64-4: 4,5,8,10 (2,11)
V64-5: 4,6,7,9,12 (1,3)
V64-6: 8 Mr Hot Shot (2,7)
720 rader

Relaterade artiklar

Back to top button
Close