FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Peking för Molins

Det blev Peking för Guillermo Molins.

Inte IFK Norrköping utan Peking på riktigt; Beijing Renhe i den kinesiska andraligan.

Säkert ett bra ekonomiskt val.

Kanske även en sportslig utmaning.

Jag unnar av hela mitt hjärta Guillermo Molins att få visa att han på nytt kan bli den spelmässiga stormen och prestera på en nivå som få andra gjort i Allsvenskan i modern tid. För det var ju det han gjorde 2013 och 2014, före skadan. Om han lyckas nå i närheten av den nivån innebär det också att MFF gjorde fel som inte accepterade att betala så mycket som han ville ha för att stanna.

Nu har han säkert fått rejält mycket mer för sitt avtal på ett år plus två optionsår med Beijing Renhe. Det är han också värd!

Minst tre svenska klubbar hörde av sig. Dem tackade Molins nej till.

Dessutom fanns det intresse från lag i Danmark och Israel. Till Danmark hade han kunnat pendla och därför låg de lagen i utgångsläget bättre till. För en flytt till Israel krävdes betydligt mer pengar. Samma sak gäller givetvis för Kina. Inte minst för att trots allt snack om sportsliga utmaningar och ny spännande miljö så är flytten ett steg ut ur uppmärksamheten.

Den kinesiska andraligan kan vara bra eller dålig.

Lagen som spelar där kan vara starka eller svaga.

De kan ha mycket eller väldigt mycket pengar.

Oavsett vilket är matcherna som spelas där fullständigt ointressanta. Inte i Kina. Men här.

Vi är nog rätt många som kommer att plocka fram Beijings resultat och kanske leta upp något klipp. Men det gör vi för att vi hoppas att det ska gå bra för Gische, eftersom vi gillade honom både som människa och spelare.

Eventuellt med baktanken att han om det går bra om några år kan vända hem med en välfylld pengakista och få avsluta i MFF med det där kontraktet han ville ha redan nu.

Om såren från skilsmässan är läkta…

 

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close