skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Adu är okej igen

Enock Kofi Adu var med på dagens MFF-träning och körde för fullt.

Han är okej till måndagens återstart i Allsvenskan mot Örebro SK.

_ Annars hade han inte kunnat träna idag, påpekade Allan Kuhn.

Med tre pass kvar innan måndag ska det heller inte vara några problem att hitta matchformen.

Kari Arnason har semester och kan inte vara med. Det kan inte Andreas Vindhem eller Tobias Sana heller på grund av skador. Med stor sannolikhet gäller det även Oscar Lewicki, som inte var med på dagens träning och behöver tid att läka sina ljumskar. Jo Inge Berget var heller inte med på träningen, men där finns det fortfarande ett visst hopp.

Rasmus Bengtsson och Franz Brorsson kör dock för fullt och båda är – om inget oförutsett händer – klara för spel på måndag. Med Felipe Carvalho i form och med två 90-minutersatcher i benen erkände dock Allan Kuhn att han måste fundera lite. Är det läge att starta med två mittbackar som båda haft ett skadeuppehåll? Eller ska Franz eller Rasmus spela med Carvalho?

Ska man döma efter träningen – och varför inte? – borde dock Rasmus Bengtsson spela. Han var en av de allra bästa i det intensiva tvåmålsspelet på liten yta. Två andra spelare som jag tyckte imponerade rejält var Markus Rosenberg och Pa Konate. Mackan öste in mål och Pa visade OS-form.

Anders ”AC” Christiansen fick kliva av träningen. Men det ska inte vara någon fara. Han fick en dobbe i benet, slog upp ett sår och naprapaten Vilner Registre fick plåstra om honom. Men sår läker snabbt och går att spela med.

……………………………………………..

Landskrona BoIS i cupen var en kul lottning.

I och för sig det svåraste motståndet som kunde bli aktuellt, men ett derby i Landskrona och bra med publik den 23 eller 24 augusti känns bra. En kort resa är bättre än en lång och BoIS är det där perfekta mitt emellan-motståndet. För bra för att nonchalera och ändå är det division 1 mot Allsvenskan.

Senaste gången lagen möttes i cupen vann dock BoIS. 2007 blev det 2-1 på Landskrona IP. BoIS ledde med 2-0 efter mål av Mikael Dahlgren och Alvedin Nezirovac innan Jon Inge Höiland reducerade i den 89:e minuten. 2 982 såg matchen. Tycker att det borde bli fler nu.

…………………………………………………..

Har du inte hört podden med Tobias Sana än, tycker jag att du ska göra det.

Här är en länk till vår inspelning med den sympatiske ”spjutkastaren” från Angered.

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close