skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Inte bra, men godkänt

Oavgjort i Stockholm var inget bra resultat för MFF.

Men det var inget dåligt heller. AIK förlorade betydligt mer på det än MFF gjorde.

Avståndet är fortfarande sju poäng mellan lagen och det var AIK:s chans att göra något åt det på sin hemmaplan. Nu är den borta.

Efter 13 raka matcher utan kryss – 17 om man räknar in förra säsongen – var det dessutom i den här omgången sviten skulle spricka. När IFK Norrköping och IFK Göteborg redan spelat oavgjort. Jag tror faktiskt att AIK är laget som till slut kommer att bli det största hotet mot guldet och de är som sagt sju poäng efter.

Det retfulla och dåliga är givetvis att MFF missade chansen att rycka!

Jag tänker inte gnälla på spelet. MFF gjorde en riktigt bra försvarsinsats i alla matchens minuter utom en. Egentligen var det det viktigaste beskedet. I går skrev jag på bloggen att den stora frågan var hur mittbacksparet Kari Arnason och Rasmus Bengtsson skulle fungera. eller snarare mest om de lyckats hitta kemin och samspelet?

Och fungerade gjorde det ju! Arnason och Bengtsson gjorde inte ett enda misstag och AIK lyckades inte en enda gång utsätta dem för saker som kunde hota: bollar bakom, löpdueller och så vidare. Alltså presterade det övriga laget också en stark försvarsinsats genom att ge den hjälpen.

Ingen av MFF-mittbackarna var heller inblandade i miss-kavalkaden som gav AIK möjligheten att göra 1-1. Egentligen tycker jag att det började redan när Johan Wiland med kort speltid kvar på den första halvleken med ett feltajmat utkast satte Pa Konate i en situation där AIK kunde erövra bollen. Vid chansen – som från början inte var en chans – gav sig sedan Wiland ut på en utflykt där han om han lämnar sin position på det viset måste ta bollen, eller få bort den. Om det blir ett missförstånd mellan honom och Anders Christiansen är AC också medskyldig. Men det är svårt att avgöra utan att veta vad som skreks.

I alla fall var det där och i en situation till som MFF tappade segern.

Den andra var givetvis Anton Tinnerholms friläge med två brännheta chanser. Enock Kofi Adu öppnade med en genial passning, men Tinnerholm – som annars gjorde en riktigt bra match – klarade inte att fullfölja och sätta dit bollen.

Leta felen där, inte i att MFF inte spelade ut AIK.

Hur många öppna chanser klarade AIK egentligen av att skapa?

AIK är dessutom ett mycket bättre lag än många i Malmö vill inse. Med spelare som Stefan Ishizaki, Patrik Carlgren, Carlos Strandberg och den här gången även Nils-Eric Johansson är AIK ett gjutet topplag. Att jag skriver den här gången om Nils-Eric Johansson beror på att jag inte ser varje match med AIK och inte vet om det här är hans normala nivå. Många andra lags supportrar tycker ju att det är kul att påpeka att han är 36 år och kanske inte hänger med. Men nu mot MFF sylvassa anfallare Markus Rosenberg och Vidar Örn Kjartansson var han lika bra som Arnason och Bengtsson.

Bäst i MFF:

Vidar Örn Kjartanssons löjligt vassa avslut till 1-0.

Kari Arnasons och Rasmus Bengtssons samarbete!

Att Enock Kofi Adu och Anders Christiansen klarade att hålla spelet uppe trots att AIK hade en man mer centralt. Just det har ju många frågat om AC och Adu skulle klara.

Markus Rosenbergs fräckhet och hårda jobb.

Anton Tinnerholms insats. Om han gjort 2-1 hade han varit bäst på plan.

Negativt i MFF:

Jo Inge Berget trampade mest vatten och när var senast Magnus Wolff Eikrem så lite involverad i spelet?

Den mentala härdsmältan vid 1-1.

…………………………………………………………

Skrev tidigare idag på twitter att det känns som om Alexander Jeremejeff från BK Häcken nu passerat gränsen mellan rykte och ett ”på väg att bli klart”-nyförvärv för MFF.

Han startade i Häckens 0-0-match idag och byttes ut efter första 45. Såg inte matchen och vet inte varför. Men det viktiga är att jag efter att ha läst på om honom börjar känna att det nog är en riktigt bra spelare att få in i MFF.

Men på sätt och vis startar det på ett annat ställe; i behovet av att få in en anfallare till i truppen.

Sommarfönstret är långt och ut stänger det en bra bit efter det att MFF slutat kunna ta in ersättare för spelare som lämnar.

Om Jo Inge Berget lämnar MFF har man en anfallsbesättning bestående av Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson och Teddy Bergqvist. Rosenberg och Kjartansson är givna, men det behövs mer backup än Bergqvist. Och stannar Berget funkar det med fyra också.

Tokelo Rantie? Han själv vill gärna hit och många ligger på för hans räkning (Bo Nilsson är ett exempel). Men jag tror så här. Om MFF varit intresserat och övergången varit ekonomiskt möjlig hade han redan sprungit sina ruscher på Stadionområdets träningsplaner.

 

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close