FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

1-1 som att piska en död häst

MFF fick till en kvittering och behöll serieledningen.

Om man bryter ut den andra halvleken ur sitt sammanhang var den dessutom helt okej prestationsmässigt och MFF:s slutforcering hade Kalmar FF knappast klarat att stå emot om målet kommit lite tidigare. Eller om domaren Kristoffer Karlsson gjort det tidstillägg som var befogat.

Men allt det är bara bra om det till slut blir en poängs marginal som avgör guldstriden.

I övrigt är allt snack om att MFF i alla fall fick en poäng och fortfarande leder serien som att piska en död häst eller sätta en snygg gyllene kula i en helt utbarrad gran.

Utan 1-1 hade det varit mycket värre, men målet var inte ens i närheten av att lyfta MFF:s betyg till godkänt.

Kryss hemma mot Kalmar FF är kass.

Jag såg Kalmar FF:s 2-4-match mot Gefle IF. Då var försvarsspelet extremt uselt och det kunde blivit tre-fyra mål till i baken. Nu gjorde man – med ett möjligt undantag av att laget slutade spela strax före 1-1 – inte en enda miss i försvaret och var extremt mycket bättre och stabilare än i Gävle. Kalmar FF är för mig en solklar kandidat till titeln Allsvenskans mest ojämna lag, men det är svårt att komma förbi att det lika mycket handlade om att MFF gjorde Kalmar FF bättre!

Rasmus Elm är en klasspelare och med god hjälp av de två brassarna dominerade Kalmar FF mitten i första halvlek. Det rättade MFF till i den andra halvleken genom att flytta in Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem mer centralt och ge den nödvändiga hjälpen. Men varför dröjde det?

Länge var tempot alldeles för lågt och pressen för svag och tafatt. Det blev också bättre och första kvarten efter pausen och inte minst de sista 10-15 minuterna satte man ett ordentligt tryck mot Kalmar FF-försvaret. Värmen var en faktor och kanske var det därför MFF så länge väntade med att sätta fart och prioriterade ett evigt bollflyttande. Men tittar man på hur det såg ut mot slutet var det ju solklart att MFF orkade mest och bäst. Så det går att ställa samma fråga där; varför väntade man? På hemmaplan med publiken i ryggen var det direkt fegt.

Bytena kom också sent och gav inte mycket offensiv kraft. Men bänken MFF hade var mer anpassad för att försvara en ledning än att jaga mål.

Därför är det alldeles självklart bra att MFF timmarna innan matchen kunde presentera en anfallsförstärkning i Alexander Jeremejeff från BK Häcken. Han behövs.

På bänken. För det räcker inte att MFF har Allsvenskans skytteligeledare Vidar Örn Kjartansson plus Markus Rosenberg, som normalt sett är oceaner vassare än han var den här gången. Inte när den enda backupen är 17-årige oprövade Teddy Bergqvist och Jo Inge Berget som tappat nästan all den fina form han hade i våras.

Om MFF haft Teddy Bergqvist på bänken mot Kalmar FF istället för att vara 19:e man på läktaren hade det gjort en liten skillnad. Om man haft Alexander Jeremejeff bland de sju alternativen att sätta in hade det gjort stor skillnad!

I det närmast totala mörkret fanns det dock vissa ljuspunkter:

Målet! Bättre sent än aldrig och det var ett resultat av två fina prestationer; först Magnus Wolff Eikrems suveräna assist och sedan Vidar Örn Kjartanssons avslut.

Magnus Wolff Eikrem och mittförsvaret!

För mig var Eikrem i särklass bäst i Malmö FF och Kari Arnason i särklass näst bäst. Rasmus Bengtsson var trea och Pa Konate godkänd. Kjartansson lyfte sig också till godkänt tack vare målet. Övriga deltog, men presterade inte!

Alexander Jeremejeff gör för övrigt sin första träning med MFF på tisdag och är spelklar direkt.

Från början var det meningen att han skulle tränat på söndagen, men strax efter matchen tog MFF beslutet att ställa in den träningen. Eftersom måndagen redan var träningsfri följs alltså 1-1 hemma mot Kalmar FF av två träningsfria dagar.

Vete fan om vila i två dagar och sitta hemma och älta poängförlusten känns som det bästa sättet att följa upp lördagens usla insats.

…………………………………………………….

Återkommer efter tisdagens träning – då han gör sitt första pass med sin nya klubb – med mer om mina tankar kring värvningen av Alexander Jeremejeff…

 

Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button
Close