skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Ett par ändringar

Det lär bli ett par ändringar i startelvan till måndagens match mot Örebro SK.

Har varit på plats både på fredagens träningspass och idag lördag och om det blir samma startelva som trimmats in på dem i Örebro sker följande:

1.) Yoshimar Yotun ersätter Pa Konate.

2.) Oscar Lewicki tar platsen bredvid Anders Christiansen centralt på mitten och Enock Kofi Adu får inleda på bänken.

3.) Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem byter kant. På träningarna har Eikrem spelat till höger och Berget till vänster.

Eikrem slog förresten idag en passning från sin kant till Yoshi på den andra som var så perfekt och vacker att den borde ramats in!

På fredagen fyllde MFF ut träningen med U19-spelarna Johan Brannefalk, Mattias Andersson och 15-årige målvakten Jakob Tånnander. Ingen av dem kunde dock vara med idag eftersom U19 hade match mot FC Trollhättan.

Jakob Tånnander är intressant och förre MFF-målvaktslegendaren Janne Möller är en av många som lyfter fram honom som ett jättelöfte. Jakob fyller 16 i början av augusti och kom till MFF inför den här säsongen. Då hade han hunnit att debutera i sin moderklubb Dalby GIF (division 6) som tolvåring och spela i division 1 för Lunds BK som 15-åring hösten 2015.

Nu kombinerar han ungdomsspel i MFF med division 2-fotboll i Högaborgs BK dit MFF lånat ut honom.

För samtliga de skadade spelarna ser det bra ut. Behrang Safari kör för fullt och spelar troligen 45 minuter mot Wolfsburg. Tobias Sana är också med fullt ut på träningarna, men har en liten bit kvar. Andreas Vindheim tränar i rehab bredvid de övriga och ser ut att göra framsteg snabbare än väntat. Fredrik Andersson har en bra bit kvar.

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2