Nyheter

Lewicki hoppas på start

På de sista öppna träningarna inför MFF:s match mot Örebro SK spelade Oscar Lewicki och Anders “AC” Christiansen tillsammans på mittfältet.

En hel del talar därför för att det blir Lewicki som startar istället för Enock Kofi Adu.

_ Klart att jag hoppas, säger Oscar utan att avslöja något.

_ Senast mot Kalmar FF fick jag i alla fall hoppa in och bidra. Men konkurrensen är väldigt tuff, förmodligen tuffare på mitten än någon annanstans. Det tycker jag dock är helt okej, konkurrens sporrar och utvecklar.

Känns det som om det är dags för dig nu, eller tycker du att det borde skett tidigare?

_ Jag fick ju problem med ljumskarna. Sedan tränade jag två gånger innan AIK-matchen och hela veckan inför Kalmar FF-matchen. Mot AIK var jag kanske inte färdig att starta, mot Kalmar hade jag dock hoppats ta tillbaka platsen. Men konkurrensen är som sagt tuff och jag kan bara hoppas att det är dags nu.

Vad kan du tillföra som AC och Adu inte kan?

_ Jag är mer defensivt inriktad. Mina styrkor ligger i duellspelet och i luften.

Astrit Ajdarevic är inte med i ÖSK-laget. Hur påverkar det?

_ Han är en duktig spelare som gillar att ha mycket boll. Men Örebro är ett spelskickligt lag även i övrigt och kommer nog att spela ungefär likadant.

MFF har hittills inte tappat en enda poäng på konstgräs. Detta trots att laget inte längre tränar på det underlaget inför matcherna. Istället fortsätter man att träna på Stadionplanernas gräs precis som vanligt. Det nya upplägget har Allan Kuhn och ledarstaben diskuterat fram tillsammans med spelarna och Oscar Lewicki gillar förändringen.

_ Vi blev tillfrågade vad vi tyckte och själv tycker jag att det är jättebra. Vi slipper bryta den naturliga rytmen i träningsupplägget och om vi hade tränat på Malmö IP, Mariedal eller någon annan idrottsplats med konstgräs hade det ändå inte liknat det vi skulle spela på eftersom planerna skiljer sig så mycket. Fysiskt är det också bra. Kroppen slipper skiftena mellan de olika underlagen, i alla fall på träningarna och det sliter mindre.

Ole Törner

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close