skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Vänskapsmatch får duga

De senaste åren har den här veckan bjudit på glödheta internationella cupmatcher.

2015 var det returen mot Red Bull Salzburg. 3-0 hemma den 5 augusti.

2014 var det returen mot Sparta Prag. 2-0 hemma den 6 augusti.

2013 var det inte lika roligt, men ändå returen hemma mot Swansea City. 0-0 den 8 augusti.

I år bjuder veckan på en vänskapsmatch mot Wolfsburg. En match inklämd mellan en viktig seger över Örebro SK i Allsvenskan och en minst lika viktig toppmatch hemma mot AIK på söndag. En match där det blir en rejäl byteskarusell – Allan Kuhn har flera gånger förvarnat om att ingen kommer att spela mer än 45 minuter – och nästan tomma läktare.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Det är svårt att inte sakna hur det brukar vara. Skyll femteplatsen från ifjor för det!

Den förväntat låga publiksiffran ska skyllas på matchens brist på nerv, men framförallt på biljettpriserna. De ska i sin tur skyllas på Wolfsburg. Det är nämligen den tyska klubben som arrangerar matchen på Swedbank stadion och som därför också har bestämt priserna.

Många har ifrågasatt om matchen överhuvudtaget borde lagts in i programmet. Det räcker med att titta i träningsschemat för att tycka att det ligger något i den kritiken. MFF kunde till skillnad från AIK haft en full träningsvecka som uppladdning inför helgens match.

Så långt vill jag dock inte gå.

Det finns några bra saker med Wolfsburg-mötet.

Erfarenhet från internationella matcher är viktigt. Utan tävlingsmatcher får man inte tacka nej till chansen att ställas mot ett storsatsande och bra lag som Wolfsburg, åtta i Bundesliga, men framförallt kvartsfinalist i Champions League (2-0 hemma och 0-3 borta mot Real Madrid).

I MFF:s 26-mannatrupp finns sex U19-spelare. Ett par av dem kommer säkert att få speltid. Samma gäller för Behrang Safari och Tobias Sana, som får en perfekt inkörning efter sina skador. Det ser åtminstone jag fram emot.

De här ingår i truppen: Johan Wiland, Marko Johansson, Anton Tinnerholm, Behrang Safari, Rasmus Bengtsson, Kari Arnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún, Mattias Andersson (U19), Johan Brannefalk (U19), Dennis Hadzikadunic (U19), Erdal Rakip, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Jo Inge Berget, Mattias Svanberg, Onur Körhan (U19), Samuel Adrian (U19), Markus Rosenberg, Alexander Jeremejeff, Vidar Örn Kjartansson, Teddy Bergqvist och Emin Karaman (U19).

Åtta av spelarna startade för övrigt när MFF igår besegrade Elfsborg med 3-2 i U21-serien: Marko Johansson, Mattias Andersson, Dennis Hadzikadunic, Onur Körhan, Mattias Svanberg, Teddy Bergqvist, Emin Karaman och Samuel Adrian. Bergqvist och Karaman gjorde mål också.

Vfl Wolfsburg lär vilja ha med sig en seger från Malmö. Hittills under försäsongen har man frånsett 14-0 mot en lokal kombination i den allra första försäsongsmatchen fortfarande inte vunnit. Det har blivit 1-2 mot Celtic i Glasgow, 3-3 borta mot FC Basel, 0-2 mot Benfica på träningsläger och 1-2 mot Sporting i Lissabon. Efter MFF-matchen ska man möta Saint Etienne och ha ytterligare ett träningsläger. Sedan ska man vara redo för tyska cupen och premiären i Bundesliga den 27 augusti borta mot FC Augsburg.

 

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

.

 

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2