skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

Externt bolag arrangerade

Förluster är aldrig bra. Inte i vänskapsmatcher heller.

Därför sved det givetvis att 17-årige MFF-målvakten Marko Johansson inte fick hålla nollan. Istället kunde Ricardo Rodriguez fixa 1-0-segern åt Wolfsburg på en straff strax före slut. Ett grovt felpass från Jo Inge Berget och chansen till 0-0 eller bättre – tyckte att det var MFF som var vassast mot slutet – försvann.

[ad_dropper zone_id=”16″]

Nu fick i all fall de unga spelarna värdefull erfarenhet. MFF avslutade med en 17-åring och tre 18-åringar: Emin Karaman, Mattias Andersson och Johan Brannefalk. Karaman fick inte visa så mycket, Andersson var stabil och Brannefalk riktigt bra på högerbacken! Mattias Svanberg och Teddy Bergqvist, som båda också är 17, startade. Svanberg gjorde det helt okej, inte minst kämpamässigt och Bergqvist kom aldrig riktigt in i spelet.

Men alla fick en rejäl genomkörare och chansen att spela mot bra Bundesliga-spelare.

Mer positivt:

Behrang Safari fick 45 minuter.

Alexander Jeremejeff gjorde ett positivt första intryck i MFF.

Rasmus Bengtsson och Markus Rosenberg fick vila på läktaren.

Malmö FF åkte inte på några skador och ingen spelare aktuell mot AIK på söndag riskerade att bli sliten.

Utan att det var meningen fungerade Wolfsburg dessutom som ett perfekt genrep mot just AIK. Wolfsburgs metod att sätta upp laget påminner nämligen mycket om Rikard Norlings AIK!

Så bortkastad var matchen knappast. Fast om den aldrig blivit av hade knappast någon saknat den.

Lika bra för övrigt att klargöra upplägget kring arrangemanget. Det var varken MFF:s eller Wolfsburg som arrangerade utan ett externt bolag som hade hyrt in sig på Swedbank stadion.

_ Ungefär som när fotbollförbundet hyr in sig för landskamper, berättar MFF:s vd Niclas Carlnén.

Bolaget tog alltså kontakt med Wolfsburg och MFF och hyrde sedan in sig på Swedbank stadion för att ordna en match mellan lagen. MFF tyckte att det var ett bra upplägg så länge man fick möta ett starkt internationellt motstånd och inte riskerade något ekonomiskt utan tvärtom fick en slant över.

Niclas Carlnén vill inte berätta hur mycket, men det handlar om ett sexsiffrigt belopp. Alltså inte under 100 000 och inte över en miljon.

Uppgifterna om att det är Wolfsburg man ska skylla de höga biljettpriserna på är alltså fel.

MFF kunde inte påverka det beslutet och det kunde inte tyskarna heller. Det externa bolaget satte nivån. Publiksiffran 1526 sa väl det mesta om vad biljettköparna i Malmötrakten tyckte om den. På sätt och vis var det bra. Om någon prioriterat den här matchen och avstått söndagens toppmöte mot AIK – fotboll på riktigt – hade det varit illa.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.

Related Articles

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2