Nyheter

Matchrapport: MFF-Wolfsburg

Malmö FF förlorade med 0-1 (0-0) i en Volkswagenmatch mot Wolfsburg.
Resultatet var oviktigt.
Att spela in juniorer och återvändande vänsterbacksprofiler var det inte.
Marko Johansson in action. Foto: Bildbyrån
Marko Johansson in action. Foto: Bildbyrån
Malmö FF matchade rullade runt på hela truppen i träningsmatchen mot Wolfsburg, vars matchform har en bra bit till index. Tyskarnas höga presspel och vassare bolltempo syntes ändå tydligt i första halvlek, men ju längre matchen led desto jämnare blev faktiskt matchbilden.
Med drygt fem minuter kvar av matchen fick Berget för sig att slå en norsk juniorpassnining till försvarslinjen, som Wolfsburg snappade upp och sedan lirkade till sig en straff på. Lewicki sträckte ut ett ben som en neonklädd tysk trillade över. Billigt, men okej då.
Ricardo Rodriguez väntade ut Marko Johansson och tofflade in bollen i det lediga hörnet.
0-1 var väl resultatmässigt rättvist, men resultatet i sådana här “matcher” är ju sällan eller aldrig av någon som helst vikt. Det slutade blahablaha-blahablaha.
[ad_dropper zone_id=”1234″]
Allan Kuhn summerade:
– Det var en fin genomkörare som borde ha slutat 0-0. Det var en halvtveksam straff på slutet, men det får vi leva med.
Att truppen inte åkte på några skador var en plusvariant. Att de många juniorerna bröstade upp sig med självaste Wolfsburg, och verkligen presterade väl, var en annan.
– Eftersom vi körde runt på alla spelarna så gav det er än en vanlig träning. Speciellt för de unga spelarna gav det mycket. De tror på sig själva och blir en del av laget. Man ska våga kliva fram när man spelar i MFF:s A-lag och det tyckte jag att de unga gjorde.
Behrang Safaris återkomst var också något att glädjas över.
– Jag var nöjd med det jag såg, men han har inte spelat på tre månader. Vi får se hur hans kropp reagerar på de här 45 minuterna. Man ser att han är spelskicklig och smart, sa Kuhn, som mellan raderna antydde att något spel redan mot AIK på söndag knappast är aktuellt.

Betygen:

Skånesportskalan:
6 = Bosse Larsson-klass
5 = Världsklass
4 = Mycket bra
3 = Okej då
2 = Njaaaa
1 = Ålahueklass
0 = 031-klass

Underhållning: 1
Safaris återkomst, Yoshis tunnlar och Brorssons lugn. Det var väl det.

Målvakterna: 3

Wiland gjorde sin första halvlek i sömnen. Marko Johansson gjorde allt rätt och var bara en straffräddning från att bli fredagsträningens kung.

Backlinjen: 3
Hade vissa problem med Wolfsburgs höga och tunga press. Samba-Arnason var nära att ställa till det redan efter fem minuter, men höjde sig direkt.
Safari var tillbaka och bufflade till sig bollen i högt presspel efter 12 minuter och rullade bollen i mål, men blev avblåst för ruff. Visade annars härlig inställning, vassa löpningar och stod för ett av årets sämsta inlägg. Kommer tveklöst att bli ett lyft för MFF – oavsett position (även om Kuhn bara verkar se honom som ytterback).
På andra ytterbacken hamnade Tinnerholm ofta i tidsnöd. Brorson var lika brylös och felfri som vanligt. Nästan. Han lallade gruvligt vid en hemåtpass i andra halvlek, men redde ut situationen själv.

Mittfältet: 3
Adu och Rakip sprang och sprang och sprang och sprang lite till, nästan uteslutande utan boll. Båda mådde säkert bra av att känna på tempot. Sana var tillbaka, men utan högerfoten.

Anfallet: 2
Jeremejeff fick inte mycket att jobba med, men visade fin uppfattning med bollen och att han kan göra nytta över stora ytor. Frågan: När startar någon twitterkontot “Jeremejeffs armbåge”?

Ungtupparna: 3
Teddy Bergqvist och Mattias Svanberg vägde fysiskt lätt, men tog ingen skit från tyska bunbdesligabjässar. Mattias Andersson agerade mer moget och inspirerat än tyskarnas mittbacksbrasse Dante.

Inhopparna: 4

Johan Brannefalk (hade redan en egen flagga på ena långsidan) var en ny trevlig bakantskap. Liten och nätt men orädd som en grythund.

Tränaren: 4
Det tog, EXAKT, en minut och 36 sekunder innan Allan Kuhn skuttade upp från bänken och började gasta. Sedan var han nästan inne på plan och slog krosspassningar. Som vanligt har Kuhn ett enda läge – full patte.

Domaren: 4
Kaspar Sjöberg var korrekt, bestämd, vältajmad och med ett löpsteg av guds moder.

Vädret: 2
Lite väl kyligt och några irriterande regnskurar. Typiskt träningsmatchväder som inte glädjer någon.

Swidde: 5
Solbränd och spänstig som aldrig förr. Toppform och hade förmodligen kunnat ta en vänsterbacksplats om han haft benskydden med sig. I Wolfsburg åtminstone.

Publiken: 2
1526 personer räknades in. Uppenbarligen kan vissa inte få nog av fotboll. Lite roligt var det när wolfsburgspelarna tittade förvirrat upp på ståplats som ylade när Wolf Eikrem skulle slå en hörna. “Varför ylar de till oss?”

Wolfsburgs klubbemblem: 0
Hahahaha. Es ist erbärmlich.

Relaterade artiklar

Back to top button
Close