skanesport_desktop-panorama-1

Nyheter

Rakip ensam kvar från Norlingtiden

Behrang Safari och Tobias Sana går in i truppen till MFF:s match mot AIK.

Det gör de efter att ha spelat 45 minuter i vänskapsmatchen mot Wolfsburg i torsdags.

Om Safari får speltid blir det hans första tävlingsmatch efter återkomsten till MFF.

_ Jag var nöjd med vad jag såg från Safari mot Wolfsburg. Om han är en 90-minutersspelare får vi se imorgon, konstaterade MFF-tränaren Allan Kuhn efter lördagsträningen.

_ Han var bra med bollen och fysiskt stark. Men han saknar lite ork. Det är klart att han behöver pusta lite extra när han sprungit upp och slagit ett inlägg och ska göra det hela tiden. Så är det när man inte spelat en match på tre månader.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Efter torsdagens match tränade MFF lätt på fredagen, mest lek och skoj med bland annat fotbollstennis. Allt det taktiska sparade man till lördagens stängda pass inne på Swedbank stadion.

_ Vi har gått igenom allt idag och gjorde en mer taktiskt anpassad träning än vid ett vanligt matchförberedande pass. Jag har dessutom sagt till spelarna att gå in och njuta. Det ska man göra när man ligger nummer ett i tabellen, betonade Allan Kuhn.

För att göra plats i truppen för Sana och Safari har han plockat bort Teddy Bergqvist och Mattias Svanberg.

MFF bytte extremt mycket mot Wolfsburg och vilade Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson helt och hållet.

_ Det växte fram efter segern över Örebro SK när vi diskuterade hur jag kände mig efter den konstgräsmatchen. Då tyckte vi att det var bäst att jag tog det lugnt och satt på läktaren istället, berättade Markus Rosenberg.

_ AIK är ett tungt lag att möta, med mycket inlägg och långa inkast och ett starkt huvudspel. Det känns inte som om det är så stor skillnad på att möta dem hemma och borta. Vi klarade det bra i bortamatchen och skulle inte släppt in målet de fick göra. Rikard Norling ändrar inte mycket i sättet att spela, däremot har han skiftat mycket i vilka som spelar. Oavsett vem dom kommer med gäller det att se upp på bland annat fasta situationer.

En enda spelare i MFF:s matchtrupp är kvar sedan Rikard Norling tränade laget. Pa Konate är ju iväg med OS-landslaget och Pawel Cibicki utlånad till Jönköping Södra. Därmed är det bara Erdal Rakip som spelade under Norling.

_ Det var Rikard som satte in mig mot Brommapojkarna i min allsvenska debutmatch. Jag har ju varit här i MFF ganska länge. Rikard var bra på att ge de unga spelarna chansen och vi tog guld med honom. Hoppas att han blir bra mottagen, sa Erdal Rakip, som ser små förändringar i Norlings sätt att coacha MFF och AIK.

_ Dom spelar med trebackslinje och han har ändrat till lite rakare spel om man säger så, det blir lite mer långbollar, vinna andrabollar och inläggsspel. I Malmö FF var det mer genom mittfältet.

Matchen mot BP var den enda Erdal Rakip spelade 2013. Erik Friberg och Markus Halsti var avstängda och Filip Helander skadad. När sedan även Pontus Jansson tvingade avstå spel kastade Rikard Norling in assisterande tränaren Daniel Andersson i backlinjen och då 17-årige Erdal Rakip på mitten.

_ Vi vann med 3-1 och det är en match jag alltid kommer att minnas.

Ole Törner

 

Rakip: Ska jag lämna Malmö FF så ska jag göra det som stjärna i Allsvenskan. Foto: Bildbyrån
Erdal Rakip debuterade i MFF med Rikard Norling som tränare.
Foto: Bildbyrån

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close