skanesport_desktop-panorama-1

FotbollMalmö FFOles MFF-blogg

MFF stärker TFF

Mot Wolfsburg gjorde 17-årige Johan Brannefalk A-lagsdebut för MFF.

Då gjorde han en riktigt bra insats. När MFF U21 på tisdagskvällen vann med 5-0 över IFK Göteborg (läs mer om det här) gjorde den unge högerbacken en ny stark prestation.

Nu lånas han ut till Trelleborgs FF i Superettan

Utlåningen gäller resten av säsongen. Han börjar träna med TFF imorgon torsdag och är spelklar tisdag nästa vecka, den 18 augusti. Dagen efter TFF möter Åtvidabergs FF hemma på Vångavallen.

Av MFF:s hemsida framgår inte om Johan kan fortsätta att träna och spela med Malmö FF parallellt med uppdraget i TFF. Så var ju fallet med den numera långtidsskadade mittfältaren Erik Andersson. Därför skickade jag ett sms till MFF:s sportchef Daniel Andersson och ställde just den frågan.

Fick precis svaret ”absolut”.

Därmed kan Johan Brannefalk spela resten av seriematcherna för MFF:s U19 och även det SM-slutspel som väntar laget. Att man går dit är inte helt klart, men det ska väldigt mycket till för att man ska tappa.

Dessutom kan Brannefalk behövas i det SM-slutspel som U21 säkrade tack vare vinsten över IFK Göteborg på Hyllie IP.

Johan Brannefalk är född i december 1997 och kom till MFF från Kvarnby IK som elvaåring. Förra säsongen var han lagkapten i det lag som spelade i Uefa Youth League och han är allround. Egentligen är favoritpositionen central mittfältare, men han kan spela på alla platserna i backlinjen också och den senaste tiden har MFF satsat på honom som högerback.

När MFF har minskat antalet spelare i A-truppen har det också inneburit att det blivit svårare att flytta upp lärlingar. Därför är det nya sättet att låna ut spelare ett bra alternativ. Etablerade spelare – som Pawel Cibicki – lånas ut till Allsvenskan. Talanger – som Brannefalk – till en nivå så högt upp som möjligt där de kan få speltid. I det här fallet alltså Superettan. Normalt hade Johan Brannefalk varit en stark kandidat till en lärlingsplats. Men det här funkar också.

…………………………………………….

Ännu har det inte officiellt meddelats hur gruppindelningen i A-slutspelet i U21 ska se ut. Enligt 24kalmar.se blir den dock så här:

Grupp 1:

Malmö FF, Brommapojkarna, IFK Norrköping och IF Elfsborg

Grupp 2:

Djurgårdens IF, Hammarby IF, Halmstads BK och Kalmar FF.

Lagen möts hemma och borta och gruppvinnarna möts i en final i november.

Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Skånesports MFF-expert Ole Törner.
Taggar

Relaterade artiklar

Back to top button

skanesport_desktop-panorama-2

Close