Nyheter

Nedslaget: Korvhimlen ligger i Önneköp

Tätstriden i den östra division fyra-serien ser ut att bli väldigt spännande i höst. Inte minst sedan lillebror Önneköp besegrat Hörby FF i ett laddat kommunderby.

image

Match: Önneköps IF-Hörby FF: 1-0.

Division 4 östra.

Mot alla odds var det faktiskt premiärbesök för undertecknad på Björkvallen i Önneköp. Och trots att det var en stel match utan större underhållningsvärde i sig var det svårt att inte bli tagen.

Idrottsplatsen i sig är nämligen fantastiskt mysig. Insprängd mellan ett litet villaområde och den lummiga skånska lövskogen. Allt är bara så himla myspysgullifnuttigt att man smäller av. Och dessutom har de ett hyfsat fotbollslag.

 

image

 

Jag uppskattar att det var cirka 500 personer som sökt sig till idrottsplatsen denna gång. Bilköerna från Hörby kvarten innan match var så evighetslånga, vilket visserligen berodde på 3218 stycken lantbruksmaskiner som körde fram och tillbaka mellan alla fält, men ändå.

Efter en timmes spel, när matchen verkligen stod och vägde, kom avgörandet. Ena minuten hade Hörby ett skott i ribban. Nästa minut damp en andraboll ner strax utanför Hörbys straffområde – och Daniel Bengtsson sparkade den regntunga selectbollen intill ena stolpen.

 

[ad_dropper zone_id=”1234″]

 

1-0 stod sig matchen ut. Bortalagets slutforcering blev tämligen tam. Knappt en enda het målchans skakades fram på 25 minuter – istället drog laget på sig onödiga frisparkar och skällde på varandra internt. Frustrationen var uppenbar – liksom det faktum att Önneköpsspelarna älskade situationen. Älskade!

Hörbys tränare trodde inför säsongen att det skulle bli svårt att hålla sig kvar serien på grund av litet spelarmaterial. Men sedan den biten löst sig har man nu ett lag som trots allt fortfarande toppar tabellen, närmast före Lunds SK och just Önneköp, som båda ligger på kvalplats.

Betygen:

6 = Bosse Larsson-klass

5 = Världsklass

4 = Mycket bra

3 = Vi är nöjda

2 = Njaaaa…

1 = Ålahueklass

0 = 031-klass

Korven: 5

Wow. Strömbecks lokalt producerade korv, Ingelstads kalkonkorv och grilltallrik. Herr Edvindsson vid grillen visste, tillsammans med sina kumpaner, precis vad de gjorde. På gränsen till brända i skinnet, knapriga och varma ända in i mitten. Amen and halleluja. tyvärr ingen Johnny´s senap och tillbehören kunde ha varit rikligare, men en rejäl bytta med Hultbergs senap dög gott. Dessutom såg potatissalladen till grilltallriken extremt fin ut. Man kanske skulle kolla på lediga hus i Önneköpstrakten?

 

image

 

Matchen: 3

Nog var det lite hatstämning till och från, men främst var det en sparka-och-springmatch där skönspelet kvävdes till döds av ett disciplinerat försvarsarbete i hemmalaget – som sista halvtimmen mest satsade på kontringar. Ganska trist, tyvärr.

Publiken: 4

De många tillresta Hörbyborna var ganska blyga på resande fot. Stämningen piskades lyckligtvis upp av ett gäng retsamma herrar på ena långsidan som tog varje chans att hetsa Hörbyspelarna. De fick ett inkast på mittplan att vara hett som en straffspark.

Dasset: 1

WC:n ankom omklädningsrummen var stängd och låst, vilket fick en del herrar att lomma ut i skogen för att lugna ner sina blåsor. Det fanns dock även ett dass i klubbstugan (handikappvänligt) men fräschören påminde om en högstadietoalett och tvålen var en halvtom budgetvariant. Urk.

Parkeringen: 2

Över 100 bilar trängdes på standardparkeringen i anslutning till idrottsplatsen. Jag kapade en tomt på en bakgata där husägarna inte var hemma och kom undan med det. En liknande fulparkeringsmanöver i Malmö hade lett till bortbesiktigad bil, åtal och tre månaders villkorlig dom. En kvart efter slutsignalen var det fortfarande lååååång kö för att komma ut från parkeringen. “Haha suckers” tänkte jag i mitt inre när jag puttrade förbi fri som en lärka.

Matchställen: 4

Önneköps helröda är i sig väldigt vackra, men det borde fantamaj vara skottpengar på spelare som har undertröjor i helt andra färger. Hörbys vitsvarta dräkter är väldigt okomplicerade och snygga.

Vädret: 0

Den 10 augusti och jag ser på fotboll i långkalsonger. Vem avgår? Gud? Statsministern? Någon!?

Domaren: 5

Mohamed Rachid från Helsingborg var alltid nära situationerna, mycket tack vare frisk löpvilja som annars är ganska sällsynt. Han hade att göra med en hel del övertända medelmåttor som ena stunden var guds nedsända änglar och nästa stund var djävulens förbannade demoner. Rachid hittade en perfekt nivå, men kunde gott har varit mer nitisk med att bollar ska ligga stilla och sådant där. Spontant kändes det som att det var han som kommer att nå högst i seriesystemet utav samtliga på plan.

Christoffer Ekmark

 

 

Relaterade artiklar

Back to top button
Close