Nyheter

Prespa Birlik har sommarrustat

Prespa Birlik avslutade vårsäsongen med häng på toppstriden i division 1-fotbollen. Därför har nykomlingen utnyttjat sommaruppehållet till att förstärka truppen. Rejält!

_ Öster har värvat två starka spelare och det har Landskrona BoIS också gjort, bland andra Rade Prica. Om vi inte gjort något hade vi vart chanslösa att hänga med och det vill vi inte vara, säger Malmöklubbens sportchef Meysam Javan

_ Nu när vi är ett topplag vill vi gärna fortsätta att vara det. Om vi har chansen tycker vi att vi ska ta den.

[ad_dropper zone_id=”1234″]

Sista dagen innan övergångsfönstret stängde gjorde man klart med 21-årige anfallaren Isa Lundin som Prespa Birlik lånar in säsongen ut från Konyaspor i turkiska ligan. i Sverige spelade Lundin för Vasalunds IF, men han har även spelat i division 4-laget Uppsala-Kurd FK.

_ Isa blev sist in. Nu kan jag ta det lugnt och ägna kvällen till att grilla. Mitt jobb är klart. Resten är upp till tränarna, säger Meysam Javan.

En av tränarna är också ett av nyförvärven.

Prespa Birlik slog nämligen till och gjorde klart med den 48-årige italienaren Antonio Falanga som ny huvudtränare. Han har jobbat länge i England där han byggde upp ungdomsverksamheten i Crystal Palace och den senaste tiden har han varit verksam i Charlton Athletic. Tidigare huvudtränaren Sergej Prigoda jobbar kvar i staben.

_ Sergej har gjort ett bra jobb. Vi ligger delad trea, det säger allt. Men kommer en möjlighet att göra klart med en tränare som Antonio känns det som om man måste ta den. Han började träna laget förra veckan och gjorde sitt sjätte pass idag.

Antonio Falanga tog med sig två spelare från England. Dels mittbacken Nathaniel Oseni från Manchester City, dels mittfältaren Jermaine Udumaga från Brentford. Oseni är 19 år och har spelat i Citys U19. Han har dock vid enstaka tillfällen varit med i A-lagets matchtrupp. Udumaga är 21 år, kan även användas som anfallare och har spelat ett par Championshipmatcher för Brentford. Förra säsongen var han utlånad till Wycombe Wanderers.

Det är två spektakulära nyförvärv. Meysam Javan håller dock inte riktigt med om att de två väger tyngst. Han vill dela den titeln.

_ Emmanuel Okine som vi hämtat i FC Rosengård har imponerat oerhört på Antonio Falanga på de första träningarna. Det gick lite i stå för honom i FC Rosengård där han spelat i 2,5 säsonger. Det känns som om han är på väg att hitta tillbaka till formen han hade när MFF tittade på honom. I så fall är han en dominant, berömmer Meysam Javan den 24-årige mittbacken.

Dessutom är Kristian Legiec tllbaka i Prespa-truppen dit även Philip Milenkovic kommit.

Däremot sprack värvningen av 20-årige anfallaren/mittfältaren Fabian Karlsson. Hans kontrakt med Trelleborgs FF gick ut och då valde han att spela med Rydsgårds AIF i division 4. Då höll sig Prespa Birlik framme, men det har inte gått att komma överens.

_ Nivån på utbildningsbidrag och annat blev för hög. Därför avbröt vi kontakten och han lär fortsätta i Rydsgård. Vi tycker dock fortfarande att han är en intressant spelare och kommer att följa honom, säger Meysam Javan.

En spelare har Prespa Birlik släppt. Hogr Aziz ska spela för division 4-laget Skånekurd FF från Lund.

_ Vi hade 17 utespelare och 3 målvakter. Nu har vi 21 utespelare och 3 målvakter. Den ökningen var nödvändig. Serien ska avgöras och det kommer varningsavstängningar och skador, betonar Meysam Javan.

Ole Törner

 

Meysam Javan, sportchef i Prespa Birlik, påpekar att han hela tiden varit överrtygad om att klubben skulle bli friad från anklagelserna. Foto: Ole Törner
Meysam Javan, sportchef i Prespa Birlik har förstärkt ordentligt under sommaren. Foto: Ole Törner

Relaterade artiklar

Back to top button
Close